Bilder på et blunk: @heidiloevdal - PLNTY | kulturmagasinet

Bilder på et blunk: @heidiloevdal

Hver dag deles bilder på bildedelignstjenesten Instagram. Bilder som viser små glimt inn i hverdagen, men også bilder som er ren inspirasjon. For Heidi Løvdal er instagramkontoen @heidiloevdal et sted hvor hun deler bilder som hun håper kan inspirere andre, ettersom hun finner mye inspirasjon der selv.

«Løvetann» – Jeg har lenge synes at det er fascinerende hvor tett på motivet man kan komme med en iPhone 6+. Dette bildet tok jeg etter jeg hadde sett lignende bilder på Instagram og jeg ville prøve dette selv. Det var litt bris i luften den dagen, noe som ikke er det beste for macro-fotografering, men jeg sørget for å ta nok bilder og håpet på det beste. I stedet for å kun fremheve løvetannen ønsket jeg også å få frem dybdeskarpheten. Jeg blåste litt på den, hvilket resulterte i de flagrende «tennene».

Hvordan bruker du Instagram?

– Jeg deler fordi jeg synes det er utrolig gøy både å ta bilder og få tilbakemeldinger på bildene mine. Jeg får mye inspirasjon fra andre brukere som liker samme type bilder som meg. Hvis jeg kan bidra med å inspirere andre, så er det fantastisk.

Jeg husker jeg var litt nervøs for å treffe alle disse fremmede menneskene, men jeg har aldri angret og etter det var jeg absolutt solgt

Hvordan oppdaget du Instagram?
– Jeg ble kjent med Instagram gjennom min venninne @ria_molde. En av de første som startet stort på IG i Norge. Hun er en utrolig dyktig hobbyfotograf og en stor inspirasjon for meg. Vi har hatt mange flotte turer sammen. Og flere blir det. En iskald dag i februar 2015 ble jeg med på min første photowalk gjennom @igersoslo, hvor Ragnhild er manager. Jeg husker jeg var litt nervøs for å treffe alle disse fremmede menneskene, men jeg har aldri angret og etter det var jeg absolutt solgt. Siden da har jeg lagt ut et bilde nesten hver dag.

«Kuer» – Jeg har en forkjærlighet for dyr og dette bildet får meg til å humre. Det er tatt på Høvringen da min venninne og jeg var på vei tilbake til min families hytte (i bil) etter solnedgangsfotografering ved Smuksjøseter. Disse kuene hadde overhodet ikke tenkt å flytte seg for oss. Vi gikk ut av bilen for å ta bilder, men var kjapt inne igjen da de begynte å komme mot oss. Kua til venstre rauter høylytt. Vi kom oss omsider videre, etter mye latter og lukkede vinduer. Det var en helt nydelig kveld med en fantastisk flott himmel.
Jeg tagger bildene mine til forskjellige relevante hubs og har mye moro med å delta i challenges. Man kan vel si jeg har fått litt dilla på det. Gjennom photowalks ble jeg kjent med @ikvile som driver hub’en @shotwithlove. Ida trengte en moderator til å hjelpe henne og jeg var mer enn villig til å stille opp. Vi legger ut andres bilder hver dag og det er utrolig givende og gøy å kunne glede mennesker ved å vise bildene deres for våre drøyt 10 K følgere. Jeg vet selv hvor utrolig glad jeg ble da jeg selv fikk mine første features. Jeg er også moderator hos @jj_mobilephotography. (Som er en del av @jjcommunity, den eldste og største huben på IG, med daglige challenges.) Hos @jj_mobilephotography er det et kriterium at bildet er tatt med mobil. Vi er også ganske unike ved at vi skriver en lengre tekst til bildene.
«Hest» – Bildet av denne hvite hesten har jeg tatt på Høvringen i januar i år. Nedenfor Brekkeseter står det hester og de var så fine der de stod i kulda. Fullt mulig for dem å gå inn i stallen, men det gjorde de ikke. Det var bikkjekaldt den dagen, -15 grader vind og surt. Min iPhone takler ikke ekstremkulde, så jeg tok noen bilder, puttet mobilen på innsiden av jakken og på med vottene. Etter en stund gjentok jeg seansen, hele tiden livredd for at batteriet skulle dø. Haha!
Hva er dine tanker om mobilen som kamera?
 – Jeg elsker mobilen min! Den er med overalt og selv om iPhone 6+ er ganske stor så er den allikevel veldig lett å putte i jakkelommen. Kvaliteten på mobilkameraer er jo nå også noe helt annet enn det var før. Selv macro-fotografering er nå mulig med en stødig hånd.
Profilen din inneholder mange bilder av natur, er det en spesiell grunn til det?
– Det er i hvert fall ingen tilfeldighet. Jeg er nok mer glad i å ta bilder av natur og dyr, enn jeg er å ta bilder av byliv. En drøm var å ta bilder i tulipanåkrene i Nederland og det fikk jeg gjort i år. Anbefales virkelig. Fantastisk opplevelse å se disse fargerike åkrene som ingen ende tar.
«Duer» – I desember i fjor ble dette flotte 33 meter høye pariserhjulet satt opp i Spikersuppa i Oslo i forbindelse med «Jul i Vinterland»-julemarkedet. Det ga Oslo-borgere og tilreisende fantastisk utsikt over takene i Oslo by og jeg ville forevige hjulet før det ble tatt ned for sesongen. Det er alltid mange duer i området ved Nationaltheateret og jeg var heldig med timingen på dette bildet, hvor duene blir spredt ut som konfetti. Jeg sendte familien opp i hjulet, mens jeg selv stod med bena trygt plantet på bakken.
Hva er tanken bak det du deler på Instagram?
– Jeg har ingen spesielle tanke bak det, men det er gøy å vise frem bilder og Jeg synes utrolig morsomt å kommunisere med andre likesinnede på IG. Jeg får mye hyggelig feedback på bildene, noe som er en inspirasjon til å fortsette å dele. Jeg har også møtt utrolig mange hyggelige mennesker gjennom IG. Det er ingen av disse som ber deg legge bort telefonen når du er på café. Haha.
«Sommerfugllarve» – All creatures great and small… Jeg elsker også små dyr og insekter (grensen går ved edderkopper). Sommerfugllarven kom jeg over i en sommerfuglpark i Spania. Den tygget som gal på en kvist. Veldig moro å se på nært hold. Og så flott farge.
Stiller du noen krav til det du deler?
– Jeg ønsker først å fremst å være fornøyd med bildene jeg legger ut. At det bildemessig har god nok kvalitet, at det er skarpt, etc. Det hender jeg i ettertid har tenkt «dette bildet var ikke noe spesielt» og slettet det. Mange har fantastiske gallerier hvor hvert bilde omtrent matcher hverandre i fargetone og stil. Der er ikke jeg. Jeg legger ut det som faller meg inn der og da. Men stort sett er bildene nylig tatt. I ferietider blir det litt etterslep naturlig nok. Bildearkivet på mobilen min fylles kjapt opp.
«Båt» – Tåke er en fotografs beste venn, det synes i hvert fall jeg. Det er noe magisk og fredelig over tåke. Jeg var utrolig heldig som våknet tidlig denne morgenen i sørlandsidyllen Narestø. En halvtime etter dette bildet ble tatt var tåken lettet og magien borte. Men jeg fikk for alltid foreviget det.
Hva vil du si beskriver dine bilder?
– Hmm… Kanskje fargerike? Glade? Jeg liker natur, dyr, macro av blomster og insekter. Og det hender også at barna mine må trå til som modeller innimellom, jeg blir inspirert av andre på IG som tar flotte bilder av barn, enten i en blomstereng, med blomster i hendene etc. Altså ikke nødvendigvis at man tar bilde av ansiktene. Det er fare for at jeg må advare mine følgere, for jeg har nettopp fått to katter!
Close