Plnty å gjøre i juli - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty å gjøre i juli

Sommermåneden er her, og det er plnty å gjøre i juli. KulturNorge har masse å by på, alt fra konserter, utstillinger og festivaler. Plnty har hjulpet deg litt på veien ved å plukke ut noen arrangementer du burde få med deg.

Stavanger 20-23.juli – Gladmatfestivalen

13407080_10154206308768698_2976823778072725192_n

Siden 2000 har Glatmatfestivalen blitt arrangert i Stavanger. Produsenter fra hele landet viser deg sine beste råvarer som de har odlet frem selv. Du har mulighet til å få smake alt fra oster til tomater. Årets tema er «Nye tider» i regionen, i matnæringen og for Gladmat. Det betyr nye matkonsepter, men også nye vrier på gamle favoritter. Gladmatfestivalen består blant annet av fagseminaret «Kokepunktet», som arrangeres dagen før selve festivalen starter, og gladmatmiddagen. Gladmatfestivalen er for hele familien, og det vil derfor være kurs og aktiviteter som barna kan ta del i, samt underholdning.

Les mer om Gladmatfestivalen her.

Fredrikstad / Gamlebyen – 22-24. juli – Månefestivalen

månefestivalen

Festivalen har inntatt den gamle festningsbyen i Fredrikstad, Gamlebyen, som en av Østfolds største musikk- og kulturfestival. Månefestivalen arrangeres for 16. gang i 2016, og musikken har et bredt spekter i fra støyete rock, kvalitetspop, jazz og punk. Festivalen bærer et tydeligpreg av å være et grønt-arrangement, og har et eget gartneri som dyrker alle blomstene som brukes for å pynte opp Gamlebyen i forbindelse med festivalen. I tillegg til urter og grønnsaker som brukes til festivalens ulike kjøkken.

Årets festival kan skilte med blant annet store navn som Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Dum Dum Boys, Tanita Tikaram og Frøkedal og Familien. Dette er bare en brøkdel av artistene som vil spille under årets festival.

Les mer om festivalen og resterende artister her.

Oslo 4. mai – sommeren 2017 – Oslo sier: Språk i byen

Oslosier

«Elva» eller elven»? «Oslo» eller «Osjlo»? Hvor mange språk kan du og kan språket eller dialekten fortelle noe om hvem du er? Det spør språkutstillingen «Oslo sier. Språk i byen» på Bymuseet. Utstillingen er laget av Senter for flerspråkelighet ved Universitetet i Oslo, i samarbeid med Språkrådet og Bymuseet.

Les mer om utstilling her. 

Oslo 19. juni – 1. januar 2017 – Lås opp! Norges Bank 200 år

illustrasjon_racecar

En utstilling som er en feiring av Norges Bank sitt 200 års-jubileum. En utstilling som er tiltenkt dem mellom åtte og tolv år, og som er basert på kriminalfortellingen fra 1835. Fortellingen om den berømte stortyven Ole Høiland som brøt seg inn i Norges Bank og tok med seg et utbytte på mellom 15 og 20 millioner kroner. Ikke bare er utstillingen om fortellingen om innbruddet, men også om arkitekturhistorie gjennom de siste to hundre årene gjennom et innblikk i plassering, region- og byutvikling, og bankene i Bergen, Fredrikstad og Gjøvik.

Les mer om utstillingen her. 

Close