Kjeks med det lille ekstra - PLNTY | kulturmagasinet

Kjeks med det lille ekstra

Det kommer uventede gjester på besøk, og det eneste du har i skapet er noen kjeks. Ikke nok med at de er hjemmelagde, men de inneholder en liten overraskelse. Kjeks med sjokolade og banan, en blanding av smaker som passer for store og små.

Plnty2

Du trenger:

  • 170g smeltet smør
  • 200g brunt sukker
  • 50g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 350g mel
  • 300g modene moste bananer (ca 3stk)
  • 2 ss maizenna
  • 250g grovhakket sjokolade

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker, sukker, vaniljeekstrakt og moste bananer til det er godt blandet. Ha så i mel, havregryn og maizenna. Grovhakk sjokoladen og ha det i blandingen. Blandingen skal bli tjukk og klissete. En kjeks skal være ca 2 spiseskjeer med røre.

Plnty1

Fordel de på en stekeplate dekket med bakepapir. La det være litt mellomrom mellom hver kjeks, da de kan flyte litt utover mens du steker dem. Bruk en skje for å dytte kjeksen litt utover slik at den blir litt flat.

Plnty3

Stek de i 12-14 min i midten av ovnen. La de steke til de blir gylden i kanten, ta de ut av ovnen. Det kan hende de vil se litt dårlig stekt ut, men de vil fortsette å steke og etter hvert bli mer faste ettersom de kjøles. La de stå å kjøle seg på steke brettet ett minutt før du bruker en stekespade og legger de på en rist for å avkjøle helt. Anbefaler å prøve smake en eller to mens de fortsatt er litt små varme. Da er de helt fantastiske! Enjoy!

De kan fryes, men la de tine på kjøkkenbenken over natta.

Forside

Hvis du vil ha en litt ”sunnere” variant kan du bytte ut 100g av melet med for eksempel sammalt hvete (fin) eller havregryn!

Close