PLNTY å gjøre i juni - PLNTY | kulturmagasinet

PLNTY å gjøre i juni

Sommeren og varmen er kommet innover landet, og kveldene blir lenger. Ferien nærmer seg, men kulturarrangementene står i kø så fort du får et ledig øyeblikk.

24 – 25 juni – Piknikk i parken

piknikk_i_parken_printscreen

Midt i Oslo, ved Vigelandmuseet inviteres du og dine venner til festival. God mat og drikke, og ikke minst musikk får du oppleve denne helgen i parken. Med to scener ute i parken og en mindre scene inne i Borggården har du flere muligheter til å finne musikk som faller i smak. Artister som skal spille er blant annet Band of Horses, Sivert Høyem, Max Jury og The Temper Trap.

Ikke nok med at artister vil gjøre humøret bedre, men med mat i magen blir helgen komplett. Piknikk i parken ønsker velkommen til matservering på hjul ved å ha flere foodtrucks til stede. Taco, grilltallerken, popcorn, is og ikke minst L´UNICO kommer for å servere deg mat.

Les mer om arrangementet og de ulike artistene her. 

4-5 juni – Retro- og vintage marked

Retrolykke_kaffebar

I bakgården på MESH finner du denne helgen skjulte skatter innen retro og vintage. Med deltagere som Tidsrommet, Reprise, Retrorosa og Retrolykke kaffebar har du muligheter til å finne møbler, dekketøy, lamper og ulike vintage-klær for en hver smak.

Les mer om arrangementet på deres Facebook side.

6.juni – Vår!

Vår! - en musikalsk fantasi Regi og koreografi: Erlend Samnøen Scenografi og kostymer: Signe Becker Lysdesign: Jesper Kongshaug Videodesign: Marte Vold Musikalsk leder: Åsmund Flaten Medvirkende: Ingrid Bergstrøm, Mira Dyrnes Askelund, Mari Hauge Einbu, Henriette Marø / Vigdis Knudsen Moe, Helle Ottesen, Silje Storstein, Mads Bones Øyvind Brandtzæg, Tor-Ivar Hagen, Olve Løseth og Jon Lockert Rohde
Vår! – en musikalsk fantasi, Regi og koreografi: Erlend Samnøen 

 

 

 

 

Moderne møter det tradisjonelle i Trønderlag i juni. Deler av den rike musikalhistorien flettes sammen. Resulatet er en leken og poetisk forestilling. Musikalfestivalen Vår! er beviset på 65 år med tradisjonsrik historie, flettet inn med høydepunkter. Med klassikere som West Side Story, Jesus Christ Superstar, Hair, Les Misérables, My Fair Lady og Bør Børson jr. er den musikalskehistorien hentet frem.

Les mer om forestillingen på deres hjemmesider.

26.mai – 10.juli – Sascha Braunig – Torsion

Sascha Brauning

Er det figurer eller er det abstrakt? Den kanadiske kunstneren Sacha Braunigs viser i sin første separateutstilling frem kombinasjonen av det realistiske og det drømmeaktige, og hvordan linjene er hvisket ut. Utstillingen i Kunsthallen viser fat igurene i Braunigs arbeid er noen ganger kroppslige og muskulære. Figurene har med det en menneskelignende form, og får deg som betrakter til å ta ett skritt nærmere.

Under utstillingen vises det frem flere av Braunigs nyere verker. Malerier og skulpturer som for første gang blir vist frem i Norge, bestående av armaturer som bryter ut av bakgrunnen den er festet på, eller former som presses ut av bakgrunnen.

Les mer om Sascha Brauning og hennes arbeid her. 

Close