Leskende sommer i glasset - PLNTY | kulturmagasinet

Leskende sommer i glasset

Ide og opplegg: Karoline Billehaug

Den norske sommeren kan kanskje ennå virke ung i juni, og det er et stykke mellom de skikkelig varme dagene. Sånn er livet i norden, det må vi bare akseptere. Men skal vi stå tilbake for å nyte en leskende sommerdrikk? Nei, tvert imot, mener vi, og tenk – straks blir det varmere i vannet:

Frisk vannmelon-punsj

Skjær vannmelon i biter, ha oppi et glass. Strø litt sukker over, men ikke hvis melonen er ganske søt, da trenger du ikke det – helst en skje honning istedet. Ha over mintblader og skvis litt sitron over.

Husk å smake, det er eneste måten å få drikken til å bli nøyaktig som du vil. Og vær ikke redd for å eksperimentere med andre ingredienser i tillegg. Bare du vet hva slags smakskombinasjoner du liker.

Hvis du kutter mintbladene, kommer smaken raskere frem, men spar noen hele blader, de ser fines ut som dekorasjon. Hell Club Soda eller brus med sitronsmak over. Klar til å nytes!

Plnty_SommerTe_foto_Karoline_Billehaug_001

Rød sommer-te

Liker du rosa, har du funnet den riktige sommerdrikken! Og dette er så lett som bare det å lage. Ha et par kopper vann oppi en mugge. Ha i et par teposer med bærsmak (- her finnes det jo så mye på markedet, vi brukte klassikeren skogsbær-te) La det trekke.

Tips: Det trekker best om du brygger teen varm og lar den avkjøle i kjøleskapet.

Ha oppi fryste bær, et par teskjeer sukker eller aller helst det sunnere alternativet honning. Rør om og server.

Alle friske sommerdrikker blir mye morsommere med fargerike sugerør og morsomme mugger å servere dem i. Ta en tur på bruktmarked og finn egnede glass!

Plnty_SommerTe_foto_Karoline_Billehaug_002

Fersken Iste

Ta et par te poser (earl grey for eksempel, eller fersken te) og ha oppi en mugge med vann. Smak til med søtt – sukker, men aller helst bør du spandere en god lokalprodusert honning. Rør om.

Ha oppi ferskenbiter og isbiter. La det trekke i 5-10 min.

Tips: alle drikker med uttrekk av frukt får aller best smak når man koker opp vannet, lar ingrediensene trekke og så avkjøler i kjøleskapet. Kjøp gjerne en god dunk som du kan lage sommerdrikken på, så har du en god stund!

Plnty_SommerTe_foto_Karoline_Billehaug_003

Lemonade, som på ekte amerikansk

Dette er en så enkel drikke å lage, at det er nesten ikke til å tro. Hvorfor kjøpe iste i pulverform når alt du trenger å gjøre er å helle vann, sitronsaft, limesaft, sukker – eller aller helst en god honning og isbiter i en mugge? Skikkelige søtmonser som ikke kan unnvære brus, kan også velge å helle litt sitronbrus over. Men unngå e-stoffer – og når alle ingrediensene kan være naturlige – så hvorfor ikke?

En deilig, frisk, hjemmelaget fruktdrikk i sommervarmen (og nå ser du for deg at du ligger på et svaberg, under en parasoll, på stranden, og har med deg hjemmelaget, kald fruktdrikke på termos).

God sommerdrikk-sommer!

Close