Et bredt spekter av kunstverk - PLNTY | kulturmagasinet

Et bredt spekter av kunstverk

Onsdag 8.juni holdes det auksjon i Galleri LNM. Landsforeningen for norske malere arrangerer den årlige auksjonen hvor utvalgte medlemmer auksjonerer bort noen av sine verker.

Årets auksjon er i følge formidlingskonsulent Kari Ane Golf myntet på de ynge. Galleriet ønsker å vise et kreativt og et bedt utvalg av verker av medlemmene i deres fagorganisasjon.

– Vi ser at flere yngre og nyetablerte finner interessen i kunst, forklarer Kari Ane Golf.

Hun forteller videre at de nå ser at denne målgruppen kjøper kunst, og ved å ha et bredt utvalg håper de å treffe nettopp den yngre og de som for første gang skal investere i et kunstverk.

Stray Blues #1, Emma Wright
Stray Blues #1, Emma Wright

Yngre og etablerte

Den årlige auksjonen ble for første gang arrangert i 2009, og har utviklet seg siden. Årets auksjonarius er skuespiller Espen Reboli Bjerke. Det er 21 kunstnere som auksjonerer bort noen av sine verker denne kvelden, og det er en blanding av yngre og mer etablerte kunstnere. I følge Kari Ane Golf er auksjonen en mulighet for å få oppmerksomhet.

– Vi ønsker å nå de yngre i forhold til uttrykket i verkene, forklarer Golf.

I år har de en blanding av yngre og mer etablerte kunstnere, og Golf forteller at de ønsker å fremme de yngre kunstnerne med årets auksjon.

– Vi har blant annet verker fra Linda Soh Trengereid, Marius Martinussen og Mads Andreassen.

Nr.5, Tommy Johansson
Nr.5, Tommy Johansson

Tre på tre

Den bergenske kunstneren Linda Soh Trengereid har bare lovord å komme med når det gjelder den årlige auksjonen til Galleri LNM. Hun synes det er bra at galleriet fokuserer på de yngre, da det er vanskelig å etablere seg i Norge.

Les også:  Kelimputer og redningsvester: Anne Ingeborg Biringvad er sinna

– Da er det positivt at de hjelper til med å løfte fram de yngre, forklarer Soh Trengereid.

Hun auksjonerer bort flere kunstverk under auksjonen på onsdag, og forteller at hennes verker er en del av en større serie. En serie som omhandler regnskog og urskog i ulike deler av verden.

– Alle ønsker at det de jobber med er unikt, sier Soh Trenereid på spørsmålet om hva som skiller hennes arbeid fra de andre verkene som auksjoneres bort denne kvelden.

Tropical Andes nr.3, Linda Soh Trengereid
Tropical Andes nr.3, Linda Soh Trengereid

Hun forteller at hun syns regnskogen og urskogen er en spennende tematikk, og at dette er noe hun alltid har interessert seg for.

– Menneskene i forhold til naturen, forklarer hun videre.

Det er ikke bare motivene som er inspirert av naturen, men også materialet hun arbeidet med. Verkene er laget av tre, og Soh Trengereid jobber forteller at hun bare jobber med det organiske.

– Noen vil nok tolke det som tre malt på tre.

Økt interesse

I likhet med formidlingskonsulent Kari Ane Golf i Galleri LNM mener Linda Soh Trengereid at det har blitt en økt interesse for kunstverk. Hun roser Galleri LNM for deres arbeid med å løfte frem norske kunstnere, og at auksjonen er med på å øke interessen.

– De har en fin blanding av yngre og mer etablerte kunstnere i årets auksjon. Dette er positivt så lenge kunsten er spennende, sier Soh Trengereid.

 

The Romantic Utopia 1, Karin Erixon
The Romantic Utopia 1, Karin Erixon

Kunstnerne som auksjonere bort noen av sine verker i Galleri LNM onsdag er Mads Andreassen, Anette Dale, Liv Hunsbedt Eiene, Karin Erixon, Live Haug Hilton, Gisle Harr, Christine Istad, Tommy Johansson, Britt Juul, Christian Kolverud, Tom S. Kosmo, Marius Martinussen, Kirsten Opstad, Thomas Rummelhoff, Jone Skjensvold, Siv Blankenberg Skottheim, Johan Söderström, Ingvild Kjær Tofte, Nina Torp, Linda Soh Trengereid og Emma Wright.

Close