PLNTY å gjøre i mai - PLNTY | kulturmagasinet

PLNTY å gjøre i mai

En ny måned. Det betyr nye arrangementer som byr på nye inntrykk og opplevelser. PLNTY har plukket ut noen arrangementer vi mener du burde få med deg i mai.

Chateau Neuf  – 3.05 – 8.05

Fotografier som gir et innblikk i »restless». Et tema Marie Lid Aske har jobbet med gjennom de siste tre årene, og som Galleri Neuf nå gir et innblikk i hennes utforskning av temaet. Med blikket rettet mot sin egen generasjon, hvor man har vokst opp med store drømmer om at du kan bli hva enn du vil, viser Aske frem det skillet mellom midten av tjueårene og den nye rytmen i en fast jobb. Hun prøver å fange den indre rastløsheten som gjør at noen aldri slutter å drømme.

Restless_printscreen

Les mer om utstillingen.

Hydrogenfabrikken – 30.04 – 22.05

Iranske Davood Zandian fikk som 10 åring jobb i et atelieret til en maler i hjembyen Tehran. Allerede som 15 åring startet han på sin åtteårige kunstutdannelse. Det var i 1986 at Zandian kom til Norge, og her har han bodd flere steder. Nord Norge, Haugesund, Kristiansand og Drammen, før han for 17 år siden endte opp i Sarpsborg i Østfold.

Utstillingen i Hydrogenfabrikken kjennetegnes av en utviklet malerisk nerve. Kunstneren tar deg med inn i en surrealistisk verden, bestående av pop art, surrealisme og klassisk figurasjon. Kunstnerisk leder ved Hydrogenfabrikken beskriver utstillingen som interessant ved hans mange referanser til samtidens forbrukerkultur inni mellom referanser fra kunsthistorien:

– Arbeidene er nesten overlesset med referanser og hentydninger. Det være seg mat, underholdning, pornografi eller kapitalisme.

Magisk Realisme

Les er om utstillingen. 

Trondheim – 03.05 – 12.05

Verdens jazzscene – midt i Trondheim by. Det er det Trondheim Jazz Festival tilbyr deg i starten av mai. 30 konserter på 9 dager, hvor du kan oppleve Norges fremste jazzstudenter, og internasjonale ikoner som vil gi deg en unik musikkopplevelse.

På listen av musikere står blant annet Knut Lauritzen Bigband, Karl Bjorå’s Aperture, Elisabeth Nygård og Rory Simmons og Trondheim Jazzorkester med Sissel Vera Pettersen og John Hollebeck.

Jazzfestival Trondheim
Jazzfestival Trondheim

For fullstendig program og billetter.

Galleriverkstedet – 26.04 – 15.05

Gjennom å ha opplevd naturen på nært hold gjennom vandringer rundt i Europa, viser Nina Staff ønsket om å finne naturen også i nærmiljøet. På vei til jobb. På vei mellom betong og hus. En utstilling om å vise naturen og poesien i bybildet.

Utstillingen er også et steg tilbake, ved at alle bildene er analoge og framkalt i mørkerom.

Nina Staff
Nina Staff

Les mer om utstillingen. 

Kode Bergen – 13.05 – 28.08

»En annerledestenker og »ukjent» pioner i norsk elektronisk kunst» – slik blir bergenseren Rolf Aamot beskrevet av KodeBergen. Han ønske om å skape en ny kunstart med »billedmusikk» har gjort at moderne kunst- og mediehistorie er preget av hans fotspor. I utstillingen »Maksimal informasjon per tidsenhet!» blir kunstnerskap fra debututstillingen på midten av 60-tallet og frem til i dag utforsket.

Kurator Frode Sandvik beskriver Aamots kunstnerskap ved at det forteller en annerledes historie om nyere norsk kunst. Ved å utforske lys og farger, med en særlig interesse for selve kunstopplevelsen, har Aamot gjennom en årrekke tatt i bruk ny teknologi som kunstnerisk uttrykksmiddel – om det så er i form av lys- og fjernsynskunst, film eller elektronisk maleri.

Utstillingen aktualiserer spørsmål som Aamot er opptatt av i dag: klimautfordringer og planetens sårbarhet. Han aktualiserer spørsmål om kunstens politiske potensiale og hvordan vi kan forstå kunst som forskning.

Rolf Aamot: Expulsion © Rolf Aamot / BONO
Rolf Aamot: Expulsion © Rolf Aamot / BONO

Les mer om utstillingen. 

Close