Bilder på et blunk: hildemork78 - PLNTY | kulturmagasinet

Bilder på et blunk: hildemork78

Med mobilen i hånda var man et kamera med seg hele tiden, og med få tastetrykk er øyeblikkene delt. Instagram er blitt en del av hverdagen, og i spalten Bilder på et blunk viser Plnty frem norske instagrammere som fanger øyeblikket. Det er mobilen Hilde Mork bruker for å formidle detaljer i oppussingen av gammelt hus. Hun liker å vekke gode følelser i folk på profilen hildemork78.

Processed with VSCO with a6 preset
Roser i garasjen – Bildet ble tatt en vårhelg. Vi er livsnytere, og jeg deler gjerne gleden min for det grønne liv, men også mat og vin. Dette er et typisk bildet der jeg ikke har gått inn og stylet bildet, men øyeblikket ble til av seg selv og jeg har kun brukt Iphone.
Hva inspirerer deg?
– Jeg blir inspirert av selve hverdagen og pustehull i hverdagen, som å plukke blomster, en løpetur eller en tur på café hvor jeg kan kikke på folk. Magasiner på trykk, bøker, digitale magasiner, blogger, instagram og pinterest er også gode inspirasjonskilder.
 Vi er livsnytere, og jeg deler gjerne gleden min for det grønne liv, men også mat og vin.
Hva er dine tanker om Instagram som bildedelingstjeneste?
– Instagram er et fantastisk sted å kunne samle inspirasjon og bli inspirert. Det er en god plattform for oss som driver med arbeid relatert til det visuelle, men det også et sted der man kan møte likesinnede og til og med få nye venner!
Hilde_Mork_05
Treet i tåka – Dette bildet ble tatt en dag jeg tok en litt lenger tur hjem fra levering av barn på skole og i barnehage. Jeg hadde meg meg kamera og ble helt bergtatt av hvordan den kalde tåka omsluttet dette treet. Bildet ble til en liten film, og seinere et trykk. Instagram ble startgropa for mitt ønske om å ta noen av de digitale øyeblikkene tilbake på trykk. Det er nok den grafiske sjela mi og kjærligheten for papir som presset dette fram.
Hvordan bruker du instagram?
– Jeg bruker instagram både som en digital skissebok, men også som en plattform for å vise arbeidene mine. Instagram er ikke så «instant» som det var, og jeg deler sjelden privat livet mitt. Jeg bruker både Iphone og kamera for å ta bilder, og redigerer dem gjerne med VSCO.
Instagram er ikke så «instant» som det var, og jeg deler sjelden privat livet mitt.
Hvordan påvirker det at du er grafisk designer dine bilder?
– Jeg elsker å jobbe med lay out, så jeg legger gjerne opp bildene i en slik flyt jeg ville gjort for eksempel i et magasin. Å kunne eksperimentere med hvite rammer, store og små utsnitt, gjør dette til et godt og lekent verktøy for meg som grafisk designer.
Processed with VSCO with a6 preset
Pæretre i blomstring –  Jeg kunne tatt uendelig mange bilder av dette treet. Om noen uker flytter vi fra denne hagen, og det har vært viktig for meg å ta noen bilder av treet slik jeg husker det. Det er tatt fra hjemmekontoret mitt, og jeg la det ut i forbindelse med siden jeg har laget om det nye hjemmet vårt. Det er mange følelser i å flytte, og det er ikke alle ting man kan ta med seg.
Har du en spesiell stil på din Instagram-profil?
– Hmmm, jeg tenker vel at jeg ikke er så styrt av en stil, men av den kreative flyten jeg er i. Kontoen min oppfattes nok som mer romantisk og skjør enn det jeg er som person. Men så er det godt å ha den som en forlengelse av den delen av meg, jeg står godt i det.
Hilde_mork_01
Pressa blomster – Jeg har alltid presset blomster. Jeg tror ikke det handler om å være romantiker, men heller en nysgjerrighet på grønne vekster og et som er vakkert. Mamma har lært meg så mye om blomster, og det er alltid en glede å kunne feste et godt øyeblikk i en tørket blomst. Som denne hvitveisen som ble med hjem fra vårt framtidige nabolag.
Mange av dine bilder gir en romantisk følelse, er det tanken?
– Som nevnt over er det nok ikke et spesielt ønske om å framstå romantisk, men siden jeg er glad i lys og skygger, de små øyeblikkene som  vekker gode følelser i folk, myke teksturer og grønne vekster generelt, kan jeg forstå at mange oppfatter det som romantisk. Jeg har i seinere tid laget hashtagen  #romaticiscool nettopp for å understreke at det er fint å ha noe mykt i en ellers hard helhet.
Processed with VSCO with a6 preset
Det samme gjelder bildet fra terrassen som er overfylt av potter og planter. Bildet er tatt fra verandaen min, og jeg elsker hvordan skyggene og sola leker med samlingen av grønt. Bildet ble tatt i sammenheng med flyttingen. Noen ting, som et pæretre, kan man ikke ta med seg, mens bestefars pepperrot blir med på flyttelasset.
Du har en stor andel følgere, hvordan påvirker det hva du legger ut? Har det forandret seg over tid?
– Det er veldig hyggelig at så mange følger meg, men jeg er nok ikke en slavisk instagrammer om med nøye strategi legger ut bilder. Jeg prøver å nå folk og bruker hashtager, men jeg ønsker å la dette være et fritt sted for mine kreative øyeblikk. Den største endringen er nok at jeg har blitt mer privat. Jeg skjermer familien, og meg selv. Instagram er ikke meg, det er en kreativ forlengelse av meg.
Processed with VSCO with g3 preset
Tallow lyd – En ting som er gøy med Instagram er at det også er en god plattform for å få nye oppdrag. Jeg fikk tidlig kontakt med Blomme, som selger lysene Tallow fra Ontwerpduo. Hun hyret meg inn for å ta en serie bilder av lysene. Bildene skulle være tilpasset instagramformatet, da det kun skal være kvadratisk, og det i seg selv var en utfordring med tanke på hva man putter inn i et slikt format.
Det er lett å gjemme seg bak ei god linse, men kamera kan man kanskje bedre fange et virkelig godt øyeblikk…?
Hva er dine tanker om mobilen som kamera?
– Mobilen har med tiden blitt så god at den fungerer veldig godt som et kamera. Siden jeg med tiden også har tatt jobber som fotograf, benytter jeg gjerne kamera også opp mot instagram. Det er likevel vedlig tilfredstillende å kunne ta et bilde med mobilen. Det er lett å gjemme seg bak ei god linse, men kamera kan man kanskje bedre fange et virkelig godt øyeblikk…?
Close