Bilder på et blunk - PLNTY | kulturmagasinet

Bilder på et blunk

– Hvorfor begynte du å bruke Instagram?

– Jeg fikk instagramprofil for ca 3 år siden og den har utviklet seg mye siden den gang. Jeg har alltid likt å ta bilder og med instagram var det lett tilgjengelig og lett å utføre. I starten hadde jeg lukket profil og tok mer private bilder, nå vil jeg heller kalle den mer personlig. Jeg fikk mer og mer interesse for å ta bilder og gjennom inspirasjon fra andre ønsket jeg å skape mitt eget univers.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_1_2016
«Sengetøy». Jeg elsker alt som er «rent». Hvitt mykt sengetøy er rent og delikat. Deilig morgenstemning og følelse av en god natts søvn.

– Jeg deler noen av mine hverdagsøyeblikk og da blir det naturlig bilder av det som opptar meg. Alt fra natur, interiør, mote og andre små øyeblikk i hverdagen som kan skape en god stemning. Jeg er også opptatt av det estetiske, hvordan profilen min ser ut i sin helhet.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_2_2016
Dette bildet er spesielt for meg. En en utrolig trist dag, men samtidig fin og minneverdig . Denne dagen var jeg i begravelse til en nær venninne. Dagen startet med blå himmel og fuglekvitter i kirken. Skikkelig vår. Da vi var på minnestund kom skyene og deretter tåken… og til slutt snøen, de største snøfnugg du kan tenke deg. Helt spesielt. Denne venninnen min likte alle årstider og det følte jeg vi opplevde denne dagen. Snøfnugg er engelens kyss fra himmelen❤️.

– Jeg liker ikke blande for mange farger og holder meg til som oftest til en sterk farge av gangen. Fargetemaene henger naturlig nok sammen med årstidene og sesongene vi er i. Profilen har endret seg mye underveis og det vil den også sikkert gjøre i fremtiden.

– Innimellom kan jeg «ta fram» gamle bilder og for å mimre eller gjenskape en følelse.

– Instagram har endret måten vi kommuniserer på sosialt. Hva er det beste og det verste med å dele bilder?

– Det beste med å dele bilder på instagram er all inspirasjonen man får og gir. Det er enkelt å bruke og går fort. Man får formidlet så mye på kort tid. Bilder kan ikke erstattes med ord. Et bilde kan skape en stemning, få fram følelser på annen måte enn ord. Et bilde sier jo mer en tusen ord.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_4_2016
Elsker denne gamle krakken som er vintage som huset vårt. Fant den i kjelleren, fra min kjæres besteforeldre sin tid. Den har jeg blitt glad i. Denne koppen får teen til å se og smake enda bedre ut. Den er ikke så gammel som den ser ut, men jeg liker den. Bladene skaper en høststemning med den røde fargen. Og det er på høsten jeg drikker mest te.

– Jeg blir glad av å se fine bilder. Og ikke minst av alle de fine menneskene jeg har «møtt» gjennom instagram som inspirerer og deler sin historie. Jeg har bare opplevd å få positive tilbakemeldinger og det gjør det jo enda mer gøy å dele bilder med andre.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_7_2016
Peoner, den vakreste blomsten jeg vet om. Synd den ikke finnes her året rundt. Godt vi har bilder å se på.

– Det verste med instagram er alle spamerne. De som er der for å ødelegge for andre. Jeg har opplevd at noen har blitt frastjålet bilder og kontoer. Det er utrolig trist!

Noe skal være litt «hemmelig», det tror jeg gjør profilen enda mer interessant.

– Du har en veldig tematisk profil med streng regi. Du bruker gjentakelser som virkemiddel. Kan du fortelle hvordan du jobber?

– Det er viktig for meg at dette er en liten del av min hverdag. Jeg ønsker ikke være for privat og vise for mye ansikt verken av meg eller familien. Noe skal være litt «hemmelig», det tror jeg gjør profilen enda mer interessant. Det er selve øyeblikket eller stemningen jeg ønsker å skape og formidle.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_5_2016
«Nostalgi». Bildet er tatt ut i fra et gammelt vindu med gardiner som gjorde det mulig for lyset å komme inn. Jeg liker å leke med lys og skygger.

– Innimellom kan jeg «ta fram» gamle bilder og for å mimre eller gjenskape en følelse. Gjennom instagram kan jeg få leke meg og være kreativ på min måte. Jeg elsker friluftsliv og er glad i landet mitt. Jeg har et nordisk hjerte. Jeg elsker at vi har årstider, jeg er glad i alle, men hjertet mitt banker nok litt ekstra for vinteren. Da bor vi på hytta så ofte vi kan, står masse på ski og er mye ute sammen.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_6_2016
Jeg elsker fletter, hatter, løse klær og gylden hud. Dette bildet er tatt i Spania.

Og ikke minst er det fantastisk å ta bilder her …, av vakker natur og snøtunge trær. Norge er et vakkert land og det viser jeg stolt fram. Ofte når jeg er ute på tur i fjellheimen vil jeg vise alle hvor vakkert det er.

Plnty_Bilderpaetblunk_@livingenjoy_8_2016
Mine favorittsokker. De er på mange bilder og mange etterspør disse sokkene. Jeg er så heldig at en i min familie strikker sokker til meg. Og her en jul fikk hele familien på fire sokker. Finere gave skal man lete lenge etter.

– Jeg er også opptatt av det som er typisk norskt som : ull, ullsokker, trekopp, myrull, furu, hytteliv, ski og selbustrikk. Det er også fint å vise litt fra det lokale miljøet det jeg bor. Jeg ønsker å inspirere og dele fine øyeblikk.

Close