Plnty å gjøre i mars - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty å gjøre i mars

Ny måned betyr nye arrangementer for de som ønsker å fylle hverdagen med kulturelle begivenheter.

KODE: Familieverksted: Vår og tråd – 05.03.2016

Faksimile KODE
Faksimile KODE

Ta med deg barna og få ut kreativiteten gjennom familieverksted hos KODE i Bergen. De arrangerer ulike familieaktviteter hver helg, og nettopp denne helgen kan du lage vakre bilder med tråd, garn og papir. En mulighet for at hele familien kan finne på noe sammen.

 

Astrup Fearnley Museet: Matthew Barney – Bildungsroman – 26.02.2016 – 15.05.2016

Faksimile Astrup Fearnley Museet
Faksimile Astrup Fearnley Museet

Utstillingen har med sine verker fra over 24 år belyst Matthew Barney sin karriere, og ikke minst hans utvikling. Som hans blanding av performance, film, skulptur og bruk av musikk og litteratur. Utstillingen har tatt utgangspunkt i det litterære begrepet som omhandler en fortelling om hvilke krefter som har formet forfatteren: hans personlighet og virke – bildungroman. 

Gjennom de ulike verkene og filmene i utstillingen får du følge utviklingen og lese en historie om formasjon og utvikling.

Les mer om utstillingen og Matthew Barnley her.

 

Interkulturelt museum: kunstverksted for barn – 05.03.2016

Daniel Brici
Portrett: Daniel Brici

Hva er vel bedre enn å lære å lage portretter av en kunstner? Enten et portrett av deg selv, eller noen du beundrer. Kunstner Christina Disington lærer barn å lage egne portretter, etter at de har fått inspirasjon av Daniel Brici sine portretter av gatebarn i Romania i utstillingen »Bucuresti Stories».

Les mer om Daniel Brici sin utstilling her.

 

SERIETEKET: ATAK: »Baktvendtland»  – 29.02.16 – 14.03.16

Baktvendtland

En barnebok som er noe helt annet enn hva vi husker fra barndommen. Utstillingen, i samarbeid med Serieteket og Magikon forlag, viser utvalgte illustrasjoner og tekster fra barneboken »Baktvendtland».

Med fargerike illustrasjoner snur Georg Barbar, også kjent som ATAK,  opp ned på verden, og inviterer barn og voksne med på en oppdagelsesreise. Ved å bruke det som er galt i verden får ATAK frem hvordan det burde være, noe som kan ta tid før man forstår. I denne verden er det de store dyrene som jager de små, men i ATAKs verden er det de små som jager de store, matmor adlyder matmor og de rike gir ikke til de fattige slik det er i denne verdenen. Omvendt.

 

Les mer om utstillingen og arrangementet her.

Close