Plnty å gjøre i april - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty å gjøre i april

Nasjonalmuseet – 1. april – 14. august

«Midten av 1920-tallet var en overgangstid i Norge. Nyklassisismen var fremdeles dominerende: kraftstasjoner, banker, boliganlegg, idrettsanlegg, museer og kinoer bar preg av arven fra antikken. Lars Backer bidro med Frogner kino, vakre Villa Larsen og et universitetsprosjekt i klassisk stil.»
Dette skriver Nasjonalmuseet om utstillingen av funksjonalismens prins og arkitekt Lars Backer. Bygg som ikke er revet etter ham er blant annet Ekebergrestauranten i Oslo. Dette er en utstilling som kaster lys over en sjanger innen arkitekturen som vi nok angrer dypt på at vi ikke tok til oss tidligere.

Plnty_plnty_a_gjore_april_pressebilde_nasjonalgalleriet

Mer om utstillingen her

 

Kulturhuset i Tromsø – 9. april

Det blir slipp av The Northern Lies’ andre album på Verkstedet i Tromsø og bandet lover helaften for de som kommer og blir med. Og de kommer ikke alene. Med seg har de singer/songwriter Kristin Loftås og rockerne A Shot Across the Bows. Etter tre år er tromsøbandet tilbake med utgivelse etter det kritikerroste debutalbumet «Midnight Medicine» som kom ut i 2013. Bandet stiller med Henry Johnsen og Håvard Jørgen Stangnes, Ida Karoline Nordgård (bass og vokal), Erik Nilsson (tangenter) og Mikael Pedersen (trommer og vokal).

Plnty_plnty_a_gjore_april_pressebilde

Mer fra Kulturhuset her

 

Victoria Nasjonal Jazz Scene, Oslo – hele april 2016

På jazz-scenen foregår det mer enn man kan fordøye. På Victoria i Oslo, står artistene i kø for å opptre i april. Nei, det er ikke aprilsnarr at Elvira Nikolaisen og Mathias Eick, Audun Erlien og Eyolf Dahle er førstemann ut i den fjerde måneden i året. Deretter går det slag-i-slag med spennende navn som Paal Nissen-Love og Cloroform, Sylvie Courvoisier Trio og Canada Day, for å nevne noen alt for få artister.

Plnty_plnty_a_gjore_april_Victoria_Nasjonal_scene

Mer fra Victoria Scene her

 

Nobels Fredssenter, Oslo – hele 2016 

Om du ikke har vært der ennå, så står Fredsprisutstillingen hele året, frem til 27. november i år. Men det er ingen grunn til å vente med å komme seg avgårde. Sett i lys av nylige terrorhandlinger i Brussel, er det også viktig å få kulturelt og sympatisk påfyll om hva som foregår av konflikter i verden. Kunnskap fører som kjent raskere til fred. På fredssenteret står Syria i står fokus på alle måter.

«Årets fredsprisutstilling, som er den ellevte i rekken ved Nobels Fredssenter, handler altså ikke om en person eller en organisasjon. Den handler om et samarbeid, et land og et folk,» skriver blant annet fredssenteret selv om utstillingen.

Plnty_plnty_a_gjore_april_Nobels_Fredssenter_pressebilde

Mer fra Nobels Fredssenter her

 

Kilden teater og konserthus, Stavanger — 30. mars – 8. april

På Kilden i Kristiansand kan man kjøpe billetter til alt fra foredrag til musikkforestillinger og teater. Den 30. mars til 8. april kan du blant annet se stykket «Kjærlighetsbrev til Kolletktivtransporten». I stykket møter vi en sorgmunter Molly, som er blitt bedratt og dumpet i all offentlighet. Stykket er skrevet av den engelske skuespiller og forfatter Molly Taylor, som hyller kollektivtransporten og de som jobber der. Og ikke minst til kjærligheten! I regi av Agder Teater – hovedrolleinnehaver er Ingrid Klem.

Plnty_plnty_a_gjore_april_Kilden_Ingrid_Klem

Mer om Molly og fra Kilden her

 

Qvale Galleri, Oslo – frem til 17. april

Helt frem til 17. april kan du se den vakre fotoutstillingen av Ole Brodersen i Qvale Galleri i Oslo. Utstillingen «Trespassing» åpnet i februar, men fortsatt er det mulighet for å se Brodersens vakre bilder. Det er både naturens egne krefter og Ole Brodersens evne til å fange dem, både mentalt og håndverksmessig som skaper magi. Brodersen er ikke ute etter å dekke sine spor i prosessen mot det perfekte fotografiet, heller tvert imot. Det er hverdagslige objekter som er tatt i bruk i fotografens egne hjemtrakter rundt Lyngør, fra livene til sjøfolk og seilmakere gjennom generasjoner og foredlet til vakre motiver.

Plnty_plnty_a_gjore_april_Qvale_Galleri_foto_Ole_Brodersen

Mer fra Qvale Galleri her

 

Cosmopolite, Oslo – 13. april

Groovy så det holder. Onsdag 13. april finner du en fintunet gjeng på Cosmopolite i Oslo. Vidar Busk stiller med blant annet Pål Thowsend på trommer, og videre Brynjulf Blix, Erland Helbø, Sidki Camara, Audun Erlien og Charles Mena. Etter å ha reist fra Norge til USA som 15-åring og spilt i bandet til den amerikanske bluesartisten Rock Bottom, turnerte Busk USA i flere år før han kom tilbake til Norge i 1990. Siden det har han en lang rekke utgivelser og priser bak seg her til lands, i sjangeren bluesrock og eksperimenterende sjangre. Pål Thowsend har også en lang karriere med egne utgivelser og eksperimentell jazz og blues. En spennende kombinasjon av musikere fortjener et besøk!

Plnty_plnty_a_gjore_april_Vidar_Busk_Cosmopolite_2016

Mer fra Cosmopolite her

 

Den Nationale Scene, Bergen – 16. april 

Store Scene på Den Nationale Scene i Bergen byr på psykologisk triller fra 16. april. I stykket «Underlandet» vil du se Sien Jørgensen, Bjørn Willberg Andersen, Jon Ketil Johnsen, Kamilla Grønli Hartvig og Ole Martin Aune Nilsen, som lever i en virtuell virkelighet. I et skremmende gjemmested er det flere som lever ut sine skjulte sider. Og mange blir så avhengige at de forlater sine virkelige liv. Etterforskeren Morris (Jørgensen) skal finne ut hva det er som gjør den virtuelle verden mer fristende enn den reelle.

Plnty_plnty_a_gjore_april_Den_Nationale_Scene_2016

Mer fra Den nationale Scene her

 

Burlesk på Elsker i Oslo – 22. og 23. april

Midnight Burlesque setter opp show i oslo noen ganger i året, og i april er det duket på klubben Elsker i Oslo. Burlesk er en slags komedie som stammer fra slutten av 1700-tallet og som utviklet seg utover 1800 tallet. Dette er kvinnenes scene, og det politiske budskapet er at hun tar kroppen tilbake fra mannen og fra samfunnets press. Og da viser hun den frem i all sin frodighet.
Plnty_plnty_a_gjore_april_Titsmachine_Elsker_2016
Om man skulle ønske prøve det selv så har Devilinas school of Burlesque v/Mari Sletten
kurs flere ganger i året.

Introduksjonsbildet til kulturguiden Plnty å gjøre er hentet fra Den Nationale Scene.

Close