Hva skjer i Oslo

Plnty å gjøre i februar

Snøen starter så vidt å forsvinne på Østlandet, mens andre deler av landet ligger den fortsatt som en dyne over landet. Kulturarrangementene har våknet fra vinterdvalen, og allerede i februar er det mange arrangementer å besøke.

MUCHMUSEET: Mapplethorpe + Munch – 06.02.16 — 29.05.16

Mapplethorpe + Much_Faksimile

Begge skapte skandaler med sine motiver. Et fellestrekk ved Robert Mapplethorpe og Edward Munch som blir utforsket i utstillingen på Munchmuseet i februar. 141 verk av Robert Mapplethorpe og 95 verker av Edward Munch settes opp mot hverandre, og det er parallellene mellom de to kunstnere som presenteres i utstillingen Mapplethorpe + Munch. Et fellestrekk ved begge kunstnere er at begge brukte de tradisjonelle sjangerne portrett og aktmotiver.

En del av utstillingen viser selvportretter. En rekke selvportretter hvor de tester sin identitet som kunstnere. Munch og Mapplethorpes tolkning av maskulinitet, seksualitet og kjønn blir også utforsket i utstillingen. Her i en serie med fotografier av Lisa Lyon av Mapplethorpe, hvor han snur opp ned på stereotypene omkring kvinnekroppen.

Les mer om utstillingen på Munchmuseet hjemmesider.

 

KUNSTINDUSTRIMUSEET: Ekstrem Ekstrøm. Møbel- og industridesign – 14.02.16 – 15.04.16

Ekstrem_Ekstrøm_Foto_Kristin_Bø

Terje Ekstrøm (1944 – 2013) bidro til selvstendighet for norsk design i 1970 – 80 årene. Han var en del av en ny generasjon av designere. Som utfordret idealene og normene fra Scandinavian Design-epoken.

Et av Ekstrøm sitt design som oppnådde internasjonal suksess var stolen Ekstrem. Her blir den sett som et tidlig eksempel på postmoderne design, og stolen har ikon-status med bakgrunn i sin unike karakter.

Arbeidene til den banebrytende designeren Terje Ekstrøm (1944–2013) bidro i 1970- og 80-årene til ny vitalitet og selvstendighet for norsk design, i en sosial og kulturell brytningstid. Han tilhørte en ny generasjon av designere, som utfordret sine forgjengernes idealer og normer fra Scandinavian Design-epoken.

 

Utstillingen på Kunstindustrimuseet gir for første gang et innblikk Terje Ekstrøm sin designpraksis, skaperglede og søken etter orginalitet.

Les mer om utstillingen på Kunstindustrimuseets hjemmesider. 

 

MOSKUS – Rod Picott – 11.02.16

Rod_Picott

Han synger og skriver låter, og nå besøker han Tromsø. 11.februar står Rod Picott på scenen på Moskus med bandet Circus of Misery and Heartbreak. De to siste årene har de sluttet to kritikerroste album, og på siste album forteller Picott de nære fortellingene og bruker sin egen historie som en råd tråd gjennom plata. En plate om skilsmisser, hjertesorg og livet som arbeidsløs blir balansert med humor og historier. Ikke gå glipp av muligheten til å høre Rod Picott i Tromsø.

Les mer om konserten og billetter her.

 

Mathallen Trondheim – Gulating Ølfestival 2016 – 12.02.16

Gulatin Ølvestival - faksimile

Ett årsmarkering av Gulating Ølutsalg blir feiret med en ølfestival. Smaksprøver av ulike øltyper og alkoholfritt, og restauranten i Mathallen Trondheim står for håndmat bestående av lokale råvarer.

Les mer om arrangementet på deres Facebook arrangement.

Hall Toll – Streetfood Marked – 18.02.15 – 20.02.16

Streetfood Marked - faksimile

Mat som er røff i kantene, nye smaker fra hele verden, drikke og musikk. På Hall Toll kan du i vinterferien få oppleve smaker fra alle verdenshjørner. Mat som er enkel, litt røff og med mye smak og krydder. Prøv nye eksotiske retter i Stavanger.

Få mer informasjon om Streetfood Marked på deres Facebook side.

Close