Plnty å gjøre i januar - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty å gjøre i januar

Kuratorer, designere, musikere – kulturlivet i Norge ligger ikke på latsiden selv i januar. Tilbudene står på rekke og venter på besøkende.

9.01 – 31.01 – WE ARE ALREADY THERE

Egeberg-vann_morgen

Energisk og direkte strekfigurer. Slik blir billedkunsten til Ingri Egeberg beskrevet. Hennes utstilling » WE ARE ALREADY THERE» blir presentert av Norske Grafikere. I denne utstillingen får man se en mer minimalistisk side ved hennes kunstnerskap frem. Egeberg er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen.  Gjennom sitt kunstnerskap har Egeberg vist flere sider. Hun har jobbet med både grafikk, maleri og tegning, i tillegg til arbeid som forfatter og tegnefilmskaper. I tillegg til allerede sette verker fra Egeberg vil det bli stilt ut trykk som er bygd opp på en mer spontan måte. Disse er ikke vist tidligere.

Les mer om Ingri Egeberg og utstillingen her.

 

07.01 – 10.01 – «IMAGE AS METAPHOR»

Ole LIslerud ''1 Falling Bond Prices Rising Medium and Long Term Interest Rates 2m x 1m x 1cm''
Ole LIslerud »1 Falling Bond Prices Rising Medium and Long Term Interest Rates 2m x 1m x 1cm»

Store porselenstavler. Ole Lislerud er ikke fremmed for å utrykke et sterkt samfunnsengasjement i kunsten sin og han vil gjerne provosere og skape debatt. I denne utstillingen av porselenstavler representerer Lisleruds respons på finanskrisen og børskrakket i 2007. Den viser den økende kløften mellom de rike og de fattige verden over, men særlig i USA. Gjennom digital teknologi har Lislerud med bred sveipende pensel trekket opp kaotiske sirkulære strøk og lar den røde malingen renne.

Les mer om utstillingen og Ole Lislerud her.

28.01 – 31.01 – Golden Fleece

''Golden Fleece'' - Foto: Danseshus
»Golden Fleece» – Foto: Danseshus

Dansenshus i Oslo presenterer en ny forestilling av Ingun Bjørnsgaard. Hun har vært sentral i utvikling av norsk samtidsdans i over 20 år, og i »Golden Fleece» beveger danserne seg tilsynelatende tilfeldig omkring, men de er likevel styrt av et kraftfelt som ikke blir tydelig nok. I forestillingen er det er skjebnepreget spill, som leker tilfeldig, men systematisk, med dem. På scenen er det fem dansere og en fiolinist som viser Bjørnsgaard sin nye forestilling som undersøker forholdet mellom det private og det mytiske.

Les også:  Myndigheter forfølger kunstneriske ytringer i Europa

Les mer om forestillingen og tider her.

 

Close