PLNTY å gjøre i november - PLNTY | kulturmagasinet

PLNTY å gjøre i november

Her finner du arrangementer som tar for seg alt fra lokale råvarer i Oslo til samtaler om koreografi og tekst, til å tolke drømmer i Bergen. (Illustrasjon: Bastien Mignot)

NÅ! Frist 25. november – Lag vignetten til Spellemannsprisen!

Plnty_a_gjore_i_november_Spellemannsprisen_2015_lag_vignett_

 

 

Er det du som skal lage årets spellemannvignett?
Tono, organisasjonen som passer på at opphavsretten til musikere i Norge ikke misbrukes, inviterer publikum i samarbeid med Spellemann 2015 og Monster til å konkurrere om lage vignetten som skal sparke i gang Norges største musikkpris – Spellemannprisen 2015.

Oslo Spektrum vil samle hele Norges musikkliv den 30. januar 2016 for å feire musikkåret 2015. Det blir folk i salen, men TV-showet har de siste årene hatt mellom 900 000 og 1,2 millioner seere. Tono mener at det er noe som gjør dette til en stor mulighet for å få vist seg frem for bransje og det norske folk.

Konkurransen om å lage årets Spellemannvignett er åpen for alle aldersgrupper, sjangre og uttrykk. Den avsluttes 25. november, så skynd deg.

Mer om konkurransen/regler her

 

6.11.15 – 24.01.16 – Avtrykk. Tresnitt fra femårhundre.
Ola Jonsrud, «Eating Pattern», 2010. Tresnitt, 350 x 400 mm. Nasjonalmuseet. © Ola Jonsrud 2015 - See more at: http://www.nasjonalmuseet.no/no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/nasjonalgalleriet/Avtrykk.+Tresnitt+fra+fem+%C3%A5rhundrer.b7C_wlfI0h.ips#sthash.60OorNip.dpuf
Faksimile: Nasjonalmuseet.no – Ola Jonsrud, «Eating Pattern», 2010. Tresnitt, 350 x 400 mm. Nasjonalmuseet. © Ola Jonsrud 2015

Er det noen forbindelse mellom dagens digitale medier og fortidens tresnitt? Det er et svar du kan få svar på i utstillingen til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Den gamle tresnitt-teknikken har vært i bruk siden 1500-tallet, og mye tyder på at den har fått en fornyet interesse de siste årene. Tresnitt ble brukt av folk flest for 500 år siden for å dele tekst og bilder.

Utstillingen består blant annet av kunstnere som Edvard Munch og Paul Gauguin. De har benyttet treplatens struktur og årringsmønster i sine tresnitt. En annen del av utstillingen er teknikkens muligheter når det kommer til bruken av farger. Dette kan ses i de avanserte japanske tresnittene fra 1800-tallet og senere hos blant annet Nikolai Astrup.

Les mer om utstillingen her.

 

14.11.15 – Bondens marked
Faksimile: Bondens Marked Oslo, Facebook
Faksimile: Bondens Marked Oslo/Facebook

Fra klokken 10.00 på Birkelunden i Oslo kan du oppleve Bondens Marked. Et marked bestående av lokale og sporbare råvarer. Bondens Marked er et viktig innslag i Norsk matkultur. Denne lørdagen finner du blant annet hjemmelagde sveler, geitemelksåpe, pultost, rømme, tynnelefser fra Nordland, hjemmelagd kransekake, fenalår, pinnekjøtt, honning og mye mye mer.

Mer informasjon om Bondens marked finner du her.

 

13.11.15 – 15.11.15 – PAO Festival
Faksimile: Aktivioslo
Faksimile: Aktiv i Oslo/PAO

En årlig performance kunstfestival. I år er oppmerksomheten rettet mot nordiske lands kunstnere og deres utrykk. Island, Sverige, Finland og Danmark har kunstnere de ønsker å se nærmere på. For selv om kunst og performancekunst er et globalt i nettverk og uttrykk, er de nysgjerrige på om de nordiske har et eget utrykk eller tilnærming til performance.

På ANX vil det over to dager være kunstnere som utforsker både minimalistiske og mer omfangsrik performance.

Les mer om festivalen her.

 

15.11.15 – Text and Choreography, BLACK BOX
Plnty_a_gjore_i_november_2015_illustrasjon_Bastien_Mignot
Illustrasjon: Bastien Mignot

Arrangementet er en åpen søndag ettermiddagssamtale i foajeen på Black Box Teater i Oslo, opprettet for å lytte, tenke og samtale rundt temaet Tekst og Koreografi. Det finner sted i forlengelsen av en ukes felles kunstnerisk undersøkelse av tematikken av og med kunstnerne Ingrid Berger Myhre,
 Bastien Mignot, Julie Gouju, Solveig 
Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness og Marte Reithaug Sterud.

Med seg denne ettermidddagen har de invitert Federica Bueti, Bojana Cvejic og Runa Borch Skolseg som vil dele fra sine kunstneriske praksiser. Alle fra miljøer som har med dans, performance, koreografi, teater, billedkunst, filosofi, litteratur, poesi og andre mulige kombinasjoner er hjertelig velkomne til samtalen, og arrangementet er gratis.

Mer om Text og Choreograpy her

 

6.11.15 – 24.01.16 – Avtrykk. Tresnitt fra femårhundre.

Plnty_a_gjore_i_november_2015_Kilden_Teater_og_konserthus

 

General Oscar Wergeland, lillebror til Camilla og Henrik, var i andre halvdel av 1800-tallet en svært sentral og aktiv mann i Kristiansand og vi finner spor etter ham innenfor de fleste samfunnsområder, langt utover det militære, skriver de på nettsidene til Kilden teater og konserthus i Kristiansand.

Blant mange forestillinger i november, som et utsolgt Hans Morten Hansen-show, konsert med Odd Nordstoga og Silje Nergaard, Doktor Proktor-teater og Shubert, med Kristansands symfoniorkester, og mye mer, finner du denne gratisforestillingen Hurra for Oscar. Tekstene er basert både på Nicolai Wergelands bok Christiansands Beskrivelse og på søsknene Camilla og Henriks skrifter.

Mer om det som skjer på Kilden her

 

17.11.15 – 30.11.17 – Drømmedryss
Faksimile: KODE
Faksimile: KODE4

I Bergen er det en invitasjon til å diskutere drømmer. Både for voksne og barn, men det er også en hyllest til bildeboken som en kunstopplevelse. Drømmedryss er en utstilling som tar store og små inn i en verden full av fantasi og drømmer. Dette gjennom illustrasjoner fra norske, aktuelle bildebøker. De ulike illustrasjonene presenteres i ulike former blant annet ved at de får spille sammen me objekter fra museets samlinger og kunstinstallasjoner.

Utstillingen vises i Kunstlab i KODE 4 i Bergen. Det er KODEs formidlingsavdeling som har kuratert utstillingen.

Les mer om utstillingen her.

Close