Ikke akkurat lampefeber - PLNTY | kulturmagasinet

Ikke akkurat lampefeber

 

Plnty_Lampefeber_Design_Magnus_Pettersen

 

 

Magnus Pettersen har en funksjonell tilnærming til sitt arbeid. Den enkle designen er likevel ikke sammenlignbar med stereotyp skandinavisk design. Selv om stilen hans er mer industriell, tillegger han produktene en mykere stil ved å blande inn naturlige materialer og varme farger. Designprosessen beskrives ofte som ærlig – når det kommer til materialer og ved å holde produksjonsprosessen så enkel som overhodet mulig – uten å gjøre kompromisser på detaljnivå. Lampen Leimu er designet for finske Iittala.

Plnty_Lampefeber_designer_Andreas_Engesvik_og_Daniel_Rybakken

 

Ryktene sier at Andreas Engesvik er en av Norges største formgivere. Han har vunnet både nasjonale og internasjonale designpriser for produkter han tegner for skandinaviske og europeiske merkevarer innen møbler og tilbehør. I lampeprosjektet Light Tray, har han slått seg sammen med lysdesigner Daniel Rybakken, ikke helt uten meritter han heller. Rybakken kan skilte med over 20 designpriser, inkludert den prestisjetunge Red Dot designprisen og andre. Rybakkens lysdesign har manifistert seg i større installasjoner, i tillegg til elegante, minimalistiske produkter.

 

Plnty_Lampefeber_designer_Maud_Gjeruldsen_Bugge

 

Maud Gjeruldsen Bugge har vært ved Hadeland Glassverk siden 1989, da hun ble uteksaminert fra Kunsthøyskolens designlinje. Arbeidene hennes kan man finne i alt fra kirker, sykehus og Norges største moské. Man finner også designen hennes på Nasjonalmuseet. Hun har mottatt Merket for God design for glass-serien Brilliant. Hadeland Glassverk stiller ut Krystallkule dette året, som også ble stilt ut under 100%Norway i London i september i år. Hver glasskule er laget med tradisjonell glassblåserteknikk og de nostalgiske mønstrene i krystallet er kuttet for hånd.

 

Plnty_Lampefeber_Design_John_Andre_Hanoy

 

Moon Lamp er designet og spesiallaget for hånd av stylist, designer og kunstner John André Hanøy. Den består av 100 % messing, og kommer i to ulike høyder. Hanøy er en kjent fra norsk motebransje, hvor han har 25 års erfaring innenfor mote, styling, interiør og retail. Han har også utviklet seg selv som kunstner, grafikk, skulpturer og installasjoner. Han er involvert i det nye og internasjonalt omtalte butikkonseptet YME i Oslo, stiller opp for Alexander Wang under Paris Fashion Week.

 

Plnty_Lampefeber_Design_Morten_Skjaerpe_Knarrum_og_Jonas_Norheim

 

De er kjent som Morten & Jonas. De norske designerne Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Nordheim trenger ingen ytterligere presentasjon. De har etablert seg selv i Bergen, hvor de har et designstudio, etter at de gikk ut fra Kunsthøyskolen i Bergen med hver sin mastergrad. De skaper grensesprendende design for sine produkter som møbler og interiørartikler. De fokuserer på drivkrefter som nysgjerrighet, evnen til å forestille seg, og ikke minst humor når de bestemmer sine uttrykk. Lampen Say My Name kan brukes begge veier, både hengende fra taket og som bordlampe.

Close