Bilder på et blunk: Junilulu - PLNTY | kulturmagasinet

Bilder på et blunk: Junilulu

Gjennom spalten Bilder på et blunk, viser Plnty frem inspirerende kontoer på Instagram. Siden Instagram så dagens lys i 2010, har bildedelingstjenesten vokst. Tall fra 2014 viser at 200 millioner er aktive der, og at 1,065 av dem er norske.

En av de Plnty har sett og lagt merke til, er interiørstylist Juni Hjartholm. Gjennom sin profil deler hun små glimt av prosjekter, inspirasjon og hennes hverdag. En oase av inspirasjon under brukernavnet @junilulu

Hva er det som inspirerer deg?
– Gode og interessante øyeblikk i hverdagen, vakre ting og fine stemninger inspirerer meg. Men selvsagt må ikke alt være godt og positivt. Jeg lever langtfra i en rosa boble. Jeg inspireres også av gode ideer, morsomme kommentarer, annerledes livsstil og mennesker som gjør rare ting.

Plnty_JuniHjartholm_06
»Shoot for Bonytt»

»Shoot for Bonytt»
– Vedlagte bilde er fra studio, der vi holder på å fotografere en sak fotografen og jeg har jobbet med lenge – en hjertesak om himmelfarger. I og med at saken ennå ikke var publisert da jeg viste det, valgte jeg å legge det ut i sort-hvitt.

Hvordan bruker du Instagram som et sosialt medie?
– Jeg bruker instagram for å dele bilder fra mitt liv, og for å få inspirasjon fra alle de gode kontoene jeg følger. I og med at jeg bor i Norge, synes jeg også det er gøy å kommunisere med resten av verden, ved å dele bilder av hvordan vi her i nord lever, hvordan hjemmene våre ser ut, hva slags interesser og verdier vi har. Jeg elsker å titte inn i et japansk hjem, eller følge en hverdag i Peru.
Plnty_JuniHjartholm_05
»Studying of smiling horses»

»Studying of smiling horses»
Mulen til hesten vår, fotografert av min yngste datter Lisa på 13. Hun er en ivrig hobbyfotograf. Jeg har redigert det til sort/hvitt.

Hvilke muligheter ser du at man har med mobilen som et kamera?
– Mobilen bæres nesten alltid med, så mulighetene for hvordan man skal bruke den, er enorm. På et blunk deles øyeblikk, hendelser, inspirasjon og tanker. Man kan velge hvordan man ønsker bruke mediet, enten man går ut kommersielt, populært (for å få masse følgere), samfunnskritisk for å skape debatt, eller personlig for ens egen del.

 

Tidligere tok jeg alle bilder med kamera, sendte inn film, og limet bildene inn i fotoalbum.

Jeg har barn, og får også et rikt innblikk i deres hverdag via deres, og deres venners, instakontoer. Tidligere tok jeg alle bilder med kamera, sendte inn film, og limet bildene inn i fotoalbum. Nå bruker jeg mobilen, sender feriebildene til Apple, og får et album på døren. Likeledes blir Instagram et fotoalbum, der jeg samler de fineste bildene mine, og rett som det er, lager jeg album av disse via Printic.com – et fantastisk nettfirma, som lager stofftrukne album, eller polariodbilder som kommer i en fin eske.
Plnty_JuniHjartholm_04
»Morninglight in my livingroom»

»Morninglight in my livingroom»
– På morgenen sitter jeg ofte i hengestolen i stuen, drikker kaffe og nyter maleriene min mann har malt. Dette er utsikten derfra. Denne dagen kom lyset så fint inn.

Hva er tanken bak det du deler på instagram? 
–  Jeg ønsker å dele øyeblikk, ting jeg bryr meg om, mine verdier og alt som gjør inntrykk på meg. Gjerne positive og innholdsrike. Ikke vise bilder for å flashe, men for å dele noe bra. Som nevnt tidligere, blir vi gjennom Instagram linket til resten av verden, på en uhøytidelig måte. Jeg har fått nye venner, som jeg føler jeg kjenner, men aldri har møtt. Utrolig gøy, og veldig rart.

 

Jeg elsker å titte inn i et japansk hjem, eller følge en hverdag i Peru.

Er det et felles tema for din Instagramprofil?
– Jeg følger hjertet. Min konto er langt fra kommersiell. Ganske virrete, muligens, i og med jeg ikke har en tydelig profil. Litt av alt…
Men mitt mål er ikke å skaffe følgere, men at de følgerne jeg har liker hva jeg har å by på. Jeg blir inspirert av så mye forskjellig, og det gjenspeiles nok i profilen min. Bildene mine er litt som det er i hodet mitt. Jeg blir ivrig og inspirert av noe, og må umiddelbart fortelle det til storebror Instagram. Kanskje litt for å få approval, og er litt nyskjerrig på om andre også deler min entusiasme?
Plnty_JuniHjartholm_03
»From my apartment in 1993»

»From my apartment in 1993»
– Nostalgiske tilbakeblikk i fotoalbumet fra begynnelsen av 90-tallet. Gøy å se hvordan jeg fortsatt liker de samme tingene, over 20 år etter…

Du er interiørstylist, hvordan preger det profilen din?
– Det er klart at som interiørstylist er jeg glad i interiør, og følger mange inspirerende interiørkontoer. Men også, i og med at alle jobbene jeg gjør blir publisert i magasiner, har jeg ikke mye behov for å publisere ytterligere på insta. Men enkelte jobber viser jeg, likevel, fordi jeg liker de ekstra godt, og vil derfor ha de i insta-albumet.
Plnty_JuniHjartholm_02
»Early autumn light in my kitchen»

»Early autumn light in my kitchen»
– Et bilde tatt en dag jeg lå i sofaen og slappet av. Jeg liker hvordan de store vinduene i skyvedørene på kjøkkenet drar hagen inn, som en del av rommet.

Du har 825 følgere på Instagram, føler du et press til å publisere bilder du vet vil få ‘’likes’’ ?
– Haha, nei absolutt ikke. Da hadde jeg lagt opp et helt annet løp.
Jeg ser godt hva som gir ‘likes’, og selv om det er skikkelig stas å få mange likes, vil jeg ikke la meg styre av det.
De proffe brukerne følger strategier, der de legger ut ting på rett tidspunkt på dagen, tillegger de rette hashtaggsene, de rette motivene etc, og det er beundringsverdig hvordan de har skapt sin egen arbeidsplass på den måten.

Nei, min instagramkonto er mitt fristed. Den er helt og holdent meg, og det føles godt og ekte. Like it or not ;-)

Plnty_JuniHjartholm_01
»Pus»

»Pus»
– Vi fikk en kattunge for noen uker siden. Som med et nyfødt barn, er jeg helt hodestups forelsket i dette lille vesenet. Kun når han sover, er han rolig nok til å la seg avfotografere.

Plnty har funnet inspirasjon gjennom bildene til Juni Hjartholm, som viser frem sine prosjekter og drømmer som blir til virkelighet og små glimt fra hverdagen. Du finner flere av hennes arbeid på Instagram under junilulu.
Close