Hva skjer i august? - PLNTY | kulturmagasinet

Hva skjer i august?

9. – 15. august: Oslo jazzfestival


Hver år i uke 33 arrangeres Oslo Jazzfestival. En festival for deg som liker å nyte god musikk over flere dager med kjente navn innen jazzmusikken. I år arrangeres Oslo Jazzfestival for 29. gang, i perioden 9.- 15.august.

Er du en som føler at jazz er for komplisert, for sært? Frykt ikke. Oslo Jazzfestival har tatt deg på alvor, og har laget et program som de kaller «Jazz for dummies». Med et imponerende program, kommer også følelsen av inkompetanse.

– Jeg har jo ikke peiling på hva som er bra og verdt å høre, for min smak!  Flere av de norske navnene har jeg nok kjennskap til, men når det gjelder internasjonale artister, må jeg melde pass, og vet ikke hvilke godbiter jeg bør få med meg, sier Wenche Kr. Johre, en av Oslo Jazzfestivals frivillige ved presse- og kommunikasjonskontoret. Hun har tatt initiativet til å kartlegge årets festival for seg selv og andre.

Så nå behøver du ikke føle at du må være musikkekspert, for Oslo Jazzfestival har laget en egen «lydløype» for alle som vil høre god musikk.

Mer informasjon finner du på Oslo Jazzfestival sine sider her.

 

6. august: Rockefeller – GEORGE CLINTON & Parliament-Funkadelic

Gjør deg klar for en helaften med funkens gudfar på Rockefeller!

George_Clinton_august_2015_Plnty

 

Dr. Funkenstein har med seg fullt band, og snart femti år med funk, soul og psykedelia til oss denne kvelden! Han ledet funk-kollektivet Parliament på syttitallet, fortsatte reisen med Funkadelic utover i åttiårene og har hatt en enorm betydning for populærmusikken. Clintons siste plater er “How Late Do U Have 2BB4UR Absent?” og soul-coverplata “George Clinton and His Gangsters Of Love”.

Bill. kr. 390,- + bill.avg. 18 år leg. Dørene åpner kl. 20.00. Mer om arrangementet her, mer om artisten her

 

Frem til 16. august: Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter (HOK) presenterer utstillingen Pop Kunst Design som utforsker sammenhengene mellom kunst og design gjennom et hundretalls arbeider av designere og kunstnere.

HenieOnstadKunstsenter_PopEtc_utstilling_august_2015

 

Utstillingens startpunkt er 1964, året da norske kunstnere kom i kontakt med pop via Louisiana Museum og Moderna Museets mønstringer med amerikansk popkunst, og Venezia-biennalen som i dag omtales som ”pop-biennalen”. Disse møtene utfordret et stort antall unge norske kunstnere som raskt begynte å jobbe innenfor popkunstens rammer. Kjente ikoner og klassikere som revolusjonerte vårt forhold til hverdagslige objekter skaper en spennende dialog med verk av berømte kunstnere. Utstillingen viser blant annet Jim Dine, Charles & Ray Eames, Richard Hamilton, Pontus Hultén, Claes Oldenburg, Verner Panton, Robert Rauschenberg, Ed Ruscha, Reiner Ruthenbeck, Andy Warhol.

Pop Kunst Design startet som et samarbeidsprosjekt mellom Moderna Museet, Louisiana Museum og Vitra Design Museum og har turnert i Europa med stor suksess.

Kuratert av Thomas Flor og Lars Mørch Finborud. Mer informasjon om utstillingen her

 

Frem til 23. august: Norsk design- og arkitektursenter (DOGA)

Vi feirer norsk mote i utlandet med utstillingen Fra catwalken 2015 – En reiserapport fra norsk mote.

Norsk mote med reisestotte_DogA_2015_utstilling

Foto: Tom Wood

København, Paris, München, Firenze og New York. Det er bare noen av stedene norske moteskapere har reist til med støtte fra Utenriksdepartementet.

I en globalisert verden er norske designere og arkitekter avhengig av å kunne markere seg utenfor landegrensene. Å delta på internasjonale arenaer er sentralt for økt kontakt, samarbeid og kunnskapsformidling i og mellom fagmiljøene. Derfor har DOGA i 10 år bidratt til å sende arkitekter og designere til utlandet. Det vil vi nå feire med en utstilling av en av de faggruppene som har gjort seg mest gjeldende de siste årene.

Frem til 23. august er det mulig å se utdrag fra høst- og vinterkolleksjonene til 16 norske motedesignere som fikk støtte til å delta på internasjonale messer og moteuker vinteren og våren 2015. Mer her.

 

8. – 31. august: Nationalteatret – Verdiløse menn av Christopher Nielsen

Nå tas Verdiløse menn opp igjen, til glede for nye og gamle fans. Her møter vi Christopher Nielsens situasjoner, stemninger og karakterer både fra Slipp Jimmy fri! og tv-serien To trøtte typer.

Nationalteatret_Christopher-Nielsen_Verdilose-menn-2015

Foto: Nationalteatret

Christophers bror Joachim Nielsen (1964–2000) var frontfigur i både Jokke & Valentinerne og seinere i Tourettes og har etterlatt seg et særdeles fargerikt låtmateriale, som kler Christophers historie usedvanlig godt.

Goggen sitter alene hjemme, er selskapssjuk og konstaterer at gamle kompiser har fått seg jobb eller dame. Kleggen er imidlertid ledig, og dukker etter hvert opp med en six-pack med øl, med Knugern på slep, og med litt av en nyhet. Slik åpner Verdiløse menn, Christopher Nielsens musikal, der låtene til Joachim Nielsen flettes inn i historier om damer og dop, tigging og øl, døde venner og udødelig kameratskap. Stort lenger off Broadway går det neppe an å komme!

Verdiløse menn gikk sin seiersgang på Nationaltheatret i 2008. Forestillingen ble tildelt både Heddaprisen og Ibsen-prisen og ble kåret til tiårets beste teaterforestilling av VG.

Mer om forestillingen og billettbestilling her.

 

27. august: BaByvandringene, Furuset

Oslo Museum og Nasjonalmuseet inviterer Norsk design- og arkitektursenter til trilleturer med kulturelt påfyll. Bli bedre kjent med Oslos arkitektur og historie.

Byvandring_agust_2015_Plnty

 

En kunnskapsrik formidler forteller om områdenes arkitektur, omgivelser og historie. Sammen med Med Halvor Voldstad, seksjonsleder for innovasjon og områdeutvikling i Bydel Alna, kan man oppleve Verdensparken og høre historien om en drabantby i grønn utvikling.

Turene er gratis og varer ca. én time. De avsluttes på steder der du har mulighet for å mate og stelle babyen og ta en kaffe eller lunsj.

Mer om arrangementet her.

 

I hele høst: Interessert i arkitektur?

Les mer om arkitektur og arkitekturprosjekter i architecturenorway.no. 

architecturenorway.no_hva-skjer-i-august-Plnty.no

 

Bildet Plnty her har lånt, hører til en interessant artikkel om Sverre Fehns syn på likegyldighet. Er du sugen på godt stoff om arkitektur når høstmørket faller på, er dette stedet å følge med på. Innholdet i architecturenorway.no er basert på prosjekter og artikler som er publisert i Arkitektur N-magasinet, the Norwegian Review of Architecture. Følg online-magasinet nærmere her.

Close