FANT på Sunday Classics - PLNTY | kulturmagasinet

FANT på Sunday Classics

I likhet med det legendariske skapunkbandet Operation Ivy, har den norske pønk-på-norsk-trioen FANT fått en voksende tilhengerskare etter at de kastet inn håndkleet for noen år siden. Nå er de tilbake i sin opprinnelige form – om enn kun for én kveld.

11846463_10153334119751077_1341906020_n-2
FANT: Daniel Thorstensen, Pål Kværnerud og Svein Røe

Operation Ivys «Energy»
Søndag 23. august skal de nemlig spille hele sitt favorittalbum, Operation Ivys «Energy», som første band ut i Crossroads’ Sunday Classics-serie.

Sunday Classics foregår i The Crossroad Club sine lokaler i Maridalsveien 3 i Oslo, like i nærheten av musikkscenen Blå.

FANT_Marius_KRomvoll_design_Jamieson Pothecary_2015_Plnty
Illustrasjon: Jamieson Pothecary

Sjel i gamle bryggerilokaler
– Det er masse sjel i veggene til The Crossroad Club, mener de som står bak etablissementet i det forhenværende Ringnes bryggeri, hvor både Selters og Solo ble produsert frem til 1917, og kommunen kjøpte anlegget.

Bryggeriet, som ble etablert i 1855 ble startet under navnet Christiania bryggeri, og ble gradvis utvidet til et av de største og mest moderne bryggeriene i Christiania, under bryggerimester Stensersen. Her fikk Ringnes-brødrene opplæring i bryggerifaget før de startet for seg selv i 1877 og samlet virksomheten ved å kjøpe opp tomtene mellom Maridalsveien og Brenneriveien.

Marius_Kromvoll_Quarter_Wolf_Foto_Eirik_Aspaas
Foto: Eirik Aspaas

Gratis for publikum
I dag er det musikken som regjerer på gamle bryggeritomter, og ikke minst Sunday Classics, som er gratis for publikum. Her kan band fremføre sine favorittalbum live for publikum.

FANT har fått med seg vokalist og gitarist i punkblues-duoen Quarter Wolf, Marius Kromvoll.

Spilte Fant i kjelleren på Blitz
– Jeg gleder meg veldig til å synge med favorittbandet mitt. På 90-tallet pleide jeg og Daniel (frontfigur i FANT, red. anm.) å spille nettopp disse låtene i kjellern på Blitz, så dette blir jævlig gøy, forteller Kromvoll til Plnty.


Bli med i kulissene og hør biter av en øvingssession her.

– Operation Ivy- plata sto på repeat gjennom hele ungdomsskolen og videregående, så denne kan jeg inn og ut.

Marius_KRomvoll_foto_Kristian_Jøraandstad_Plnty

 

En kul kveld for alle fans
Som bassist Svein pleier å si: «Du og Daniel har jo mastergrad i Op. Ivy». Så dette blir en kul kveld for alle fans av det legendariske bandet, hvis medlemmer seinere skulle danne Rancid. Vi håper å se mange gode, gamle venner på Crossroads, forteller Marius, som gleder seg enormt til kvelden og ønsker alle nye og gamle tilhørere velkommen.

Videre program for The Crossroads Club

Close