Bilder på et blunk: MarianneHope - PLNTY | kulturmagasinet

Bilder på et blunk: MarianneHope

Gjennom spalten Bilder på et blunk, vil Plnty vise frem inspirerende kontoer på Instagram. Siden Instagram så dagens lys i 2010 har bilde delingstjenesten vokst. Tall fra 2014 viser at 200 millioner er aktive der, og at 1,065 av dem er norske.

En av de Plnty har sett og lagt merke til, er Marianne Hope. Hun er norsk fotograf som bor i Nederland, og har en sans for de små tingene. De tingene man kanskje ikke legger meg til i en hektisk hverdag, eller som man tar for gitt er blitt et merkevare for hennes profil @mariannehope.

 

Det fins ingen grenser egentlig.

– Hva inspirerer deg?

Jeg finner inspirasjon i det meste, men har en forkjærlighet for “de små tingene”, motiver man kanskje ikke legger merke til i hverdagen eller ofte tar for gitt. Jeg ser blomster, blader og trær på vei til butikken, jeg ser refleksjoner i vanndammer, jeg ser sesongene. Teksturer, mønstre og farge-/lysspill kan finnes overalt. Det fins ingen grenser egentlig.

 

''In between''
»In between»

»In between»

Jeg elsker linjer og perspektiver man finner mellom vinranker. Disse rankene, funnet i Weinheim, Tyskland, leder øynene mot en koselig liten klynge hus og en kirke midt inne i drueland. Den symmetriske komposisjonen samt det mørkegrønne som omringer de lyse husene gjør at husene syns ekstra godt og blir ett naturlig midtpunkt.

 

– Hvorfor velger du å bruke Instagram som et sosialt medie?

For meg er Instagram en fotoutstilling 24 timer i døgnet, hvor jeg selv kan bestemme hva slags kunstnere, bilder, stiler og temaer jeg vil se og følge. Det er ett nettverk av talente fotografer og kreative mennesker som liker å dele og inspirere. Jeg har funnet mange venner der og så langt har det vært et slags eventyr som har ført til mange spennende reiser og unike opplevelser.

 

''The faucet''
»The faucet»

»The faucet»

Dette er ett detaljbilde av vårt nye utekjøkken. Min mann har gjort alt selv og bygd det etter mine ønsker og ideer, selv kobberkranen har han laget og montert selv. Min nye Instagramkonto @mariannelifestyle viser flere bilder av uteområdet som vi nå kaller “sommerhytta”.

 

– Hvilke muligheter ser du at man har med mobilen som kamera?

Det beste kameraet er det du har med deg, og det er veldig ofte mobilen. Mobiltelefonene blir bare bedre og bedre og det gjør bearbeidingsapplikasjonene også. Det er moro å ta bilder uten å måtte tenke på tekniske innstillinger og uten å drasse med seg tungt utstyr. Bildebearbeiding på mobilen kan gjøres hvor som helst, på bussen, hos tannlegen, i hagen og det er selvfølgelig en annen stor fordel.

Bildene jeg deler på instagram under navnet @mariannehope er alle tatt med iPhone. Jeg har vært på flere betalte oppdrag og reiser (f.eks. Doha i Qatar) hvor jeg utelukkende har fotografert med iPhonen min.

 

Det er moro å ta bilder uten å måtte tenke på tekniske innstillinger og uten å drasse med seg tungt utstyr.

 

– Er det et felles tema for din profil på Instagram?

Jeg  fotograferer mange forskjellige motiver, temaer og stiler. Mange sier at de gjenkjenner bildene mine på den enkle, rolige stilen min, så jeg kan kanskje si at jeg temmelig konsekvent følger “less is more” prinsippet i hvert fall. Noen kaller mine minimalistiske motiver, f.eks. blomster eller dyr på en helt hvit bakgrunn min “signature style”, men dette er bare en del av det jeg gjør. Jeg kaller disse bildene “Simply style” og jeg har en hel serie som jeg også selger diverse produkter med.

I tillegg kan jeg nevne at en stor del av Instagramfeeden min består av reisebilder. Jeg reiser mye og liker å finne og dele essensen av stedene jeg besøker.

For å differensiere litt har jeg nylig started en #lifestyleonly feed kalt @mariannelifestyle hvor jeg planlegger å poste lifsstilrelaterte bilder. Da kan jeg etterhvert konsentrere meg om reisebilder på hovedfeeden. Tiden får vise om jeg klarer å følge opp.

 

''Good memories''
»Good memories»

»Good memories»

Denne treveien eller broen fant vi i Bad Buchau i Tyskland i sommer. Den er 1,4 km lang og fører over Federsee. Da vi startet turen visste vi ikke hvor lang den var og hver gang vi kom til det vi trodde var enden fant vi bare ett nytt stykke bro. Jeg tok utrolig mange bilder der. Det var uendelig vakkert med brua omringet av alt sivet og den varme gløden fra kveldssolen.

 

– Hva er tanken bak det du deler på Instagram?

Hovedideen er vel å inspirere andre, spesielt når det gjelder reisebildene mine. Bildene mine forteller en visuell historie om det jeg ser og opplever og jeg gir tips om hva som er verdt å se og gjøre. Jeg er en positiv person og ønsker å dele gleden jeg har ved å fotografere med andre. Instagramfeeden min er dessuten en slags dynamisk portfolio som viser min kapasitet og evne som fotograf. Jeg har fått mange interessante oppdrag basert på profilen min.

 

''Lemon verbena''
»Lemon verbena»

»Lemon verbena»

Det er høysesong for urter akkurat nå og hagen min bugner av alle slag. Blant annet av denne fantastiske urten, Sitron verbena. Jeg driver og eksperimenterer med nye bruksområder for urtene mine for tiden, så det blir en del urtebilder i feeden min. Jeg foretrekker å ta disse bildene “Simply” style (minimalistisk) for å gjøre dem mer interessante og originale.

 

– Du har mange bilder av vinduer, hva er så spennende med vinduer?

Vinduer er husets øyne. De er ofte fargerike og dekorative. Vinduer er fine, enkle, rolige og minimalistiske motiver. Samtidig sier de mye om hva slags hus, arkitektur og tidsepoke de tilhører, for ikke å glemme hva slags mennesker som bor bak dem. Tenk hvor kjedelig ett hus ville vært uten vinduer.

''Window dressing''
»Window dressing»

»Window dressing»

Bildet ble tatt i Ladenburg i Tyskland i sommer. Ladenburg er en av Tysklands eldste byer med mange nydelige, fargerike og velholdte gamle bygninger og selvfølgelig massevis av fine vinduer. Akkurat dette vinduet er ett av mange helt like vinduer på en større bygning, alle med de samme nydelige blomstene utenfor.

 

– Bildene du legger ut på Instagram er ofte om naturen eller bygninger, hvorfor det?

Jeg reiser mye og liker å vise forskjellige sider av det jeg ser og opplever. De fleste reisemål har både natur og arkitektur (heldigvis). Jeg liker å ta bilde av begge deler, dessuten trenger jeg variasjon for min egen del. Jeg syns det er kjedelig å bare ta bilder av naturen. Ett flott naturmotiv kan gjøre meg utrolig glad, men jeg syns det er spesielt gøy og mer utfordrende å fastlegge arkitektur og kulturelle/historiske detaljer på en kreativ, interessant og unik måte.

 

''The little red garage''
»The little red garage»

»The little red garage»

Bildet ble tatt på Ringshaug i Tønsberg, når vi var på ferie hjemme i Norge i sommer. Ved å ta bildet fra en lav synsvinkel med sommerblomstene i forgrunnen ble den relativt vanlige garasjen mer interessant. Etter at jeg flyttet til Nederland for ca 13 år siden har jeg begynt å legge bedre merke til de fargerike og spesielle skandinaviske trehusene.

 

– Du er fotograf, hvordan påvirker det bildene dine på Instagram?

Jeg er en fotograf med perfeksjonistiske tendenser og en veldig stor kjærlighet for det jeg gjør. Jeg tenker meg godt om før jeg publiserer ett bilde som kan ses av tusenvis av mennesker og potensielle klienter rundt omkring i verden. Jeg poster bilder som jeg selv liker, men som jeg tror kan interessere eller inspirere andre. Instagramfeeden min er en portfolio som viser hva jeg kan og hva jeg holder på med daglig.

 

Plnty har blitt inspirert av Marianne Hope sin egenskap til å fange de små og unike tingene i hverdagen. Ikke minst å se på vinduene som øynene til et hus. Men vi synes blandingen av det minimalistiske, bildene av naturen og arkitektur skaper en ro. Du finner flere av hennes arbeid på Instagram under mariannehope.

 

Close