Det behøver ikke å kreve mye av hverken deg eller ingrediensene. Men uansett årstid, er dette fruktige fristelser som kan live opp smaksløkene etter ethvert tyngre måltid, også når høsten og vinteren setter inn. Bruk ingredienser etter sesong.
*
KOKOSIS PÅ PINNE
8 stykk ispinner
1 boks kokosmelk
2 ts vaniljesukker
3 ss lønnesirup
2-3 jordbær eller andre smaker du ønsker
3-4 rader sjokolade
Kokosmasse
Slik gjør du:
1. Hell kokosmelken i en bolle.
2. Rør inn vaniljesukker til det løser seg opp.
3. Hell i lønnesirup og rør inn.
4. Kutt jordbær – eller andre passende bær og frukt – i mindre biter og tilsett i røren.
5. Hell i isformer og sett i fryseren.
6. Når isen er fryst dekker du de med finhakket sjokolade eller kokosmasse
Kokosis på pinne er den perfekte avslutning på et middagsselskap, eller bare når du har lyst på noe ekstra godt når det er varmt i været.
*
SMOOTHIE AV VANNMELON
2 glass:
En halv vannmelon
Isbiter
Slik gjør du:
1. Kutt vannmelonen i små biter og vær nøye med å fjerne steinene. De kan sette en bismak på smoothien når de knuses.
2. Hell de oppkuttede melonbitene i en blender og kjør på til vannmelonen har løst seg opp og blitt flytende.
3. Putt en til to isbiter i glasset.
4. Hell over smoothien. Her kan du pynte opp glasset med en vannmelonbit på glasset eller med fargerike sugerør.
*
JORDBÆR OG VANNMELONSMOOTHIE
2 glass:
En halv vannmelon
8 jordbær
Lys honning
Isbiter
Slik gjør du:
1. Kutt vannmelon i små biter og fjern de små frøene slik at de ikke setter bitter smak på smoothien.
2. Del opp jordbærene i tre eller fire biter. Jo mindre biter, jo mindre tid tar det å lage smoothien.
3. Putt vannmelonen og jordbærene i blenderen eller smoothiemaskinen og kjør til det blir en jevn og flytende masse.
4. Smak til med den lyse honningen.
5. Ta en eller to isbiter i glasset
6. Hell over smoothien. Pynt enten med friske jordbær eller vannmelon på kanten av glasset, blader av frisk mynte eller sitronmelisse, eller med fargerike sugerør.
*
ISVANN MED BRINGEBÆR OG MYNTE
Er du bare riktig tørst, er iskaldt vann alltid det beste. Server gjerne med skiver av sitron eller lime, eller bruk hagens bær eller urter som smaksforsterker. Det er ingenting som slår smaken av bringebær eller mynte.
Vel bekomme.