Seriøse bølgelengder - PLNTY | kulturmagasinet

Seriøse bølgelengder

Styling: Siri Wegerle Haugen
Make-up og hår: Ida Helene Almås
Location: Kunsthøgskolen i Oslo

 

Tini smiler. Bredt. 

– Jeg føler meg bare så heldig. At Magne valgte meg var et lykketreff.

1_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Kjole inni fra Katrin Uri, kåpe fra Aphru, belte fra James Lazar Braathen og smykker fra Lola’s Project.

Hun sikter til medlemmet i det norske suksessbandet A-ha, musiker, bildekunstner og produsent Mange Furuholmen. Det var et dramatisk øyeblikk som oppsto da Tini, fremfor tusenvis av TV-tittere, ble stemt ut av musikk-konkurransen etter duellen med Monika Blomeid med låten Nothing Compares 2 U.
– Det var det helt ok, nettopp fordi Magne sa at «dette er ikke over, vi vil lage plate med deg».  Så jeg gikk egentlig rett fra en boble og over i en annen, fikk ikke antydning til en nedtur engang, forteller Tini.

10_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Ullkjole og smykker fra Tom Wood, lakkstøvler fra Doc Martens.

Gode vibber
Magne Furuholmen er ikke kjent for å fare med tull, og Tini fikk raskt erfare at hun var i de aller beste hender.
– Magne – og Martin – er fantastiske. Vi er helt på bølgelengde rent musikalsk, og  at disse gutta har tro på meg betyr alt. Jeg kjenner veldig på det ansvaret jeg selv bærer, og jobber knallhardt for å innfri guttas og mine egne forventninger. Når Magne investerer så mye tid og ressurser i meg er det en selvfølge at jeg gjør alt jeg kan for at vi skal lykkes. Jeg vil bevise at han gjorde rett i å satse på nettopp meg!

7_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Blondebluse og høye sandaler fra Tom Wood, skjorte og skinnbukser fra Storm & Marie.

En usedvanlig reise
Tini elsker det livet hun lever nå, hun nyter alle deler av artistlivet; å stå på scenen, skrive låter, være i studio, samarbeide med musikerne i bandet, som for øvrig er deler av selve The Voice-bandet. Og hun er veldig bevisst på at hun er ute på en usedvanlig reise for en fersk vokalist.
– Takket  være The Voice og Magne har mange dører blitt åpnet for meg. Han har nok en helt usedvanlig høy kred innen musikkbransjen spesielt og i folks oppfatning generelt. En utrolig raus, ambisiøs, nysgjerrig, kunnskapsrik og rett og slett veldig bra mann!

2_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Kjole fra James Lazar Braathen.

Fra tomflasker til Ritz
Store deler av sommeren i fjor tilbrakte Tini, Magne og Martin i studio i London, med innspilling av debutplata Undo My Heart. For Tini innebar det også at hun fikk en dypere innsikt i hvordan A-ha banet seg vei mot stjernene.
– Det var veldig spennende å høre Magne fortelle fra  tiden før Take On Me og gjennombruddet  – hvordan alt ble snudd på hodet på kort tid.

På vei til studio en dag pekte han på en bar og fortalte at der pleide han å plukke tomflasker på natta, etter at baren var stengt, for å pante. Da vi litt senere passerte ærverdige Hotel Ritz fortalte han om hvordan hele gata ble stengt av da A-ha befant seg på hotelterrassen etter at de ble kjent og hvordan mengder av fans gikk bananas utenfor hotellet. Snakk om kontraster! Og de var jo fremdeles bare guttunger.

5_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Bluse fra Black Rat, hatten er Tinis egen.

Må virkelig nød til for å endre kurs
Tini rister på hodet og ler. Hun kjenner også på konsekvensene av valget sitt, selv om flaskesanking i nabolaget på Torshov enda ikke har vært nødvendig.

– He-he, neida, vi er ikke der, heldigvis, men det skal virkelig stor nød til før jeg revurderer veivalget mitt. Jeg har med andre ord ingen plan B!

6_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Kjole fra James Lazar Braathen.

«Vi» i denne sammenhengen består av Tini og hennes ektemann Espen Mykland, lærer på Ekeberg skole.
– Foreløpig lever vi av én inntekt. Det er ikke helt sånn at vi må velge mellom om vi «skal kjøpe doruller eller melk», men ikke veldig fett heller. Så da får jo jeg sørge for at vi en dag kan si at det var det jaggu verdt!

Kreativ release
Hverken  releasekonsert  eller distribusjonskanal for Undo My Heart er mainstream, noe som skyldes Furuholmens utrolige og ustoppelige oppkomme av gode ideer, i følge Tini.

11_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Buksedress fra Tom Wood, kåpe fra Storm & Marie, lakkstøvler fra Doc Martens.

– Vi har med oss flyselskapet Norwegian og dagligvarekjeden Coop Norge på laget, og det har fungert suverent. Releaskonserten holdt jeg på en flyvning fra Oslo til Bergen 2. oktober. Jeg er litt usikker på vokalprestasjonen min fra midtgangen i  10.000 fots høyde, men jeg og låtene mine fikk en fin-fin mottakelse, og det var en herlig stemning om bord.

Folkenær distribusjon
Samarbeidet med Coop betyr at har du en variant av en av deres butikker i nærheten, kan du plukke med deg platen sammen med melk og brød.

9_Plnty_2015_Tini_fotograf_Ann_Helen_Nannestad
Kjole fra Black Rat, skinnbukser fra Storm & Marie, kåpe fra Tom Wood. Hatten er Tinins egen.

– Ingen tvil om at platebransjen ser helt annerledes ut nå enn for bare noen år siden. Tanken bak Coop-distribusjon er at det  gjelder å være tilgjengelig der folk allikevel er.

Godt med et eksemplar i hånden
Tini tar et godt tak i den ferske cd-en sin og forteller om hvilken fantastisk følelse det var å holde i et eksemplar for første gang.

_MG_0901_tini-black-rat-shirt_happyface_ahmn_ipad
Bluse fra Black Rat.

– Jeg har drømt om å gi ut plate fra jeg var ei lita jente, så for meg var det veldig viktig at vi lagde platen. Jeg elsker å se på bilder, lese tekster i coveret, holde i plater og ha dem i hylla. Og ikke minst å gi bort fysiske eksemplarer til venner, sier hun med et smil.

Close