Kathrine Nørgårds kvinnesnitt - PLNTY | kulturmagasinet

Kathrine Nørgårds kvinnesnitt

Modellene kommer gående ut i rommet en og en. Det finnes ingen catwalk som forhøyer modellene i forhold til publikum, men designeren har heller valgt at de beveger seg rundt omkring blant gjestene.

Det handler om å gi publikum en opplevelse mener Nørgård.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_11

– Det å gi publikum en annerledes og spennende opplevelse er viktig for meg. Når jeg velger denne måten å vise klærne på, er det for å ta oss tilbake til en tid hvor ikke alt skal gå så fort. Jeg vil at publikum skal roe helt ned, og bare være tilstede, forklarer hun.

Kathrine Nørgård er fra Bergen, og startet sin karriere som designer ved Moteskolen Esmod. Etter en treårig utdannelse begynte hun å arbeide med herreklær. Nørgård åpnet sin første butikk, Fashionlovers Lounge, i Oslo i 2011. Her selger hun sine «one of a kind» kolleksjoner, og kjoler med glitter og høy glamorfaktor. Nørgård kan skryte av at flere kjendiskvinner i Norge bruker hennes design, som for eksempel Tone Damli Aaberge.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_3

Ørken og sanddyner
Grønt, mørke blått, aubergine, hvitt og kamel. Åpne rygger, rysjer, lange kjoler, og buksedresser er noe av det som blir vist frem. Nørgård forteller at hun har funnet inspirasjon i ørkenen Sahara.

Plnty_OsloTrend_Nørgaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_1

– Sanddyner som beveger seg i ulike mønstre, og i ulike retninger har vært en stor inspirasjon. Det har påvirket fargene og stoffene jeg har valgt. Den naturlige inspirasjonen dro tankene til folder, draperinger og de myke, naturlige tingene. Når det gjelder stoffer er jeg opptatt av kvalitet, og i denne kolleksjonen ble jeg inspirert til å bruke silke, kashmir og fløyel, sier Nørgård.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_5

Dette er den første hele kolleksjonen for kvinner som Nørgård har designet. Tidligere har hun designet kjoler som det bare blir laget et eksemplar av. Denne kolleksjonen håper hun at alle kvinner skal kunne bruke, uansett anledning.
– Jeg håper at jeg har designet noe som passer de aller fleste.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_10

Nørgård forteller at kvinnen som har vært modell for kolleksjonen, er en typisk sterk kvinne.
– Drømmekvinnen jeg designer for liker å synes, og vil synes. Men det på en myk og feminin måte. Det håper hun å oppnå ved å legge vekt på snittene, slik at plaggene skal kle kvinnekroppen.

– Det er formene på klærne som er med på gjøre at man føler seg fin. Målet er å fremheve kvinnekroppen og figuren på en fin måte, sier Nørgård.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_6

Stoffer som omfavner kroppen
Mange av stoffene Nørgård bruker i sine design er miljøvennlige. Hun er opptatt av at stoffene skal føles godt på kroppen.

– Silke, kashmir og ull er nedbrytbare stoffer jeg liker å jobbe med. Nå har jeg også skinn, semsket skinn og jeg har også noe stretch skinn. Det siste er ikke sikkert er like nedbrytbart. Jeg har ingen mål om at jeg skal ha hundre prosent nedbrytbare stoffer, men jeg gjør så godt jeg kan, forklarer hun.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_9

Med en kolleksjon for kvinner som kan brukes i hverdagen, er Kathrine Nørgårds nye planer klare.
– Jeg kommer til  fortsette å designe mine kjolekolleksjoner i tillegg til dette. En ny kjole kolleksjon kommer i butikkene i august. Det er en kolleksjon som passer til festmånedene på slutten av året.

Plnty_OsloTrend_Noergaard_foto_Ann_Helen_Moen_Nannestad_8

Den siste modellen forlater visningen og de dunkle lokalene på The Thief, og det vi har sett i kveld har vært langt fra gull og glitter. Klærne som Nørgård har laget har detaljer som tyder på at hun staket ut en kurs og vekket interesse hos en kunde med blikk for god design. Inspirert av 80-tallet, både i form og overflateteksturer, har hun brakt et inntrykk av at dette er en kolleksjon hvor de aller fleste kvinner kan finne noe de vil trives i. Og ikke minst synes i.

Close