Black Rat - PLNTY | kulturmagasinet

Black Rat

 

Bilder fra Black Rat Clothing din runway på Blå Oslo Trend

Svart, naturligvis. Ta alt som er svart og bland det sammen, fra Frank Zappa, Dracula, Stein Lillevolden, Iggy Pop, Fantomet, litt av djevelen og kirkebranner, Ozzy Osborne, svart mettall, bettong til crossover mot eksotiske, religiøse uttrykk, og du får klesmerket Black Rat anno 2014. Det er kontrastfylt, røft og rocka, og du har alle de assosiasjonene du trenger for å skape deg et bilde av undergrunnslivet. Her er det politisk svart som gjelder, med innslag av grått. Og noen dråper hvitt.

plnty_black_rat_clothing_oslo_trend_2014_sh

«Black Rat føltes som et friskt pust i en sålangt døll moteuke», skriver magasinet SMUG. Og skal vi tro Plntys egne speidere på årets visning, har designer Siri Sveen Haaland fulgt opp tett siden debuten i 2013. Siri ble uteksaminert fra Moteskolen Esmod i 2009, og har brukt tiden på å etablere seg mot en sentral rolle som designer i det norske motelandskapet.

plnty_black_rat_clothing_oslo_trend_2014_logo

Materialene i kolleksjonen «Mitt Oslo» fra Black Rat består hovedsaklig av ull, og andre etiske stoffer, som fleece i jakker til myk merino ull og jersey. Til tross for at stilen er gatenær, røff og svart, overrasker designeren med innfelte felt av god, gammeldags brokade, nærmest hentet ut fra et støvete museum. En snerten kontrast til det tunge og mørke, som så mange tilhengere har falt for.

Close