Alina Devecerski får publikum «att flytta på sej»! - PLNTY | kulturmagasinet

Alina Devecerski får publikum «att flytta på sej»!

Siste helgen i august opptrådte den svensk-serbiske artisten Alina Devecerski på Hvalstrandfestivalen. I tre kvarter fikk publikum være med på en musikalsk reise, langt inn i elektropoprockens verden.

Plnty_Hvalstrandfestivalen6_intro_Devecereski_foto_Hilde_Demroen_2013

Hun fremstår selvsikker på scenen og fyrer opp stemningen hos publikum med blant annet låtene «Flytta på dej», «Jag svär» og «I kväl skiter jag i alt».  Og med seg har hun tre energiske damer; ei på trommer, nummer to på synthesizer og en tredje dame på elektronisk perkusjon og gitar.

Plnty_Hvalstrandfestivalen4_Devecereski_foto_Hilde_Demroen_2013

 

Alina Devecerski hadde sitt store gjennombrudd med singelen «Flytta på dej» på Digilistan og Spotify i 2012. Etter tidenes oppmerksomhetsboost ble den trykket og fulldistribuert, noe som førte den opp på hitlistene i Sverige. Kort tid etter ble låten liggende syv uker som nummer én på VG-lista her hjemme. Etter denne suksessen med flerfoldige festivaljobber over hele Norden, kom Devecerski på banen med enda mer elektropop, som eksempelvis «De e dark nu» og «Jag svär». Den siste gikk rett inn på radioenes spillelister.

Plnty_Hvalstrandfestivalen5_Devecereski_foto_Hilde_Demroen_2013

 

Har samarbeidet med Kent
I november 2012, gav Devecerski ut debutalbumet «Maraton» hvor to av låtene er skrevet i samarbeid med Joakim Berg, frontfiguren i pop-rockbandet, Kent. Albumet handler om følelser, ulike faser man går igjennom livet og hvordan det å kravle seg frem her i verden. Et album full av dansbar indiepop med innslag av både rock og elektronika.

Devecerski samarbeider med låtskriver og produsent Christoffer Wikberg, som hun har samarbeidet med i de siste tre årene. I de svenske største avisene, ble dette albumet beskrevet som «glimrende» og «en viktig tidsmarkør».

Plnty_Hvalstrandfestivalen2_Devecereski_foto_Hilde_Demroen_2013

 

Startet i jenteband som 19-åring
I en alder av 19, begynte den svensk-serbiske artisten å synge i et jenteband, noe som viste seg å bli et kortvarig prosjekt. Men dette var hennes første møte med musikkbransjen, og siden den gang har hun spilt i forskjellige band, spilt inn demoer og hun har skrevet låter for andre artister; før hun satset som soloartist.

Hvalstrandfestivalen synger med!
Publikum på Hvalstrandfestivalen synger med til hennes svenske tekster. Det lyser igjennom denne sensommerkvelden at elektropop-prinsessen blir tatt godt imot av Akershus befolkning. I dag skriver hun utelukkende på svensk. Siste låt ut denne kvelden fra artisten, er «Krigar precis som du». Dette er ballade som bygger seg opp med opp med heftige trommer mot slutten; det går raskere og raskere, volumet blir høyere og høyere.

En kanon avslutning fra ei rå jente! Det er nok et stort publikum som ønsker å høre mer fra henne.

Plnty_Hvalstrandfestivalen1_Devecereski_foto_Hilde_Demroen_2013

Close