Årets sommerfestivaler! - PLNTY | kulturmagasinet

Årets sommerfestivaler!

Tekst: Hildre Demroen  Foto: Arrangører

Blues. 31.mai – 1. juni går starskuddet for 2013-utgaven av Blueskamp, Fredrikstad, og her skal det «blueses» i to dager. Band som Günter Nielsen, Peer Gynt Band, Mads Toghøy, Maxi Dread og Toini and the Tomcats blir å høre på scenen i «plankebyen». Det er Fredrikstads MC-Club som står i spissen for dette årlige arrangementet som dras i gang på Nøisom Gård. Dette er ikke et MC-treff, men en festival for bluesglade publikummere i alle aldre; med en serie av konserter i et unikt miljø. Les mer om programmet her, bluescamp.no

Musikk for alle. 1. juni er det igjen duket for musikkfest i Oslo. Dette er en gratis festival som blir gjennomført den første lørdagen i juni hvert år. Det blir satt opp rundt 35 scener i parker, plasser, gater og utesteder i indre by i Oslo, så her er det bare å velge og vrake, folkens. Man vil få servert musikk i alle sjangre avhengig av hvilken scene man kommer til. Det kan lønne seg å skaffe seg et arrangementhefte eller gå inn på nettsiden musikkfest.no for å finne en oversikt over hvilke band som spiller, og ikke minst hvor og når.

Bandet Cacadou spiller på Kleppanfestivalen som går av stabelen 26. - 28. juli. Der skal de spille episk folkrock med innslag av mariachi, balkansk bluegrass og tema for låtene er dyreliv og samfunnsmessige spenninger i den lille havnebyen Aboretto. (Foto: Kristoffer Hotvedt.)
Bandet Cacadou spiller på Kleppanfestivalen som går av stabelen 26. – 28. juli. Der skal de spille episk folkrock med innslag av mariachi, balkansk bluegrass og tema for låtene er dyreliv og samfunnsmessige spenninger i den lille havnebyen Aboretto. (Foto: Kristoffer Hotvedt.)

Historisk. 7. – 9.juni kan du se den gamle Hamarkaupangen vekkes til live igjen på magiske Domkirkeodden, for da går nemlig den årlige Middelalderfestivalen av stabelen på Hamar. Dette er en festival som passer for hele slekta, uansett alder! Her kan du se, ta på, lukte, smake og høre middelalderen. Under festivalen avspeiles livet på Hamar fra middelalderen av, året 1153 til reformasjonen i 1536. Du kan oppleve riddere i rustning, ridderkamper, gjøglere, prinsesseskole, bueskyting, middelaldersk mat, konserter og du får kjøpt ulike produkter. Du finner mer informasjon her,   middelalderfestival.no

Tungt og hardt. 5. – 8. juni er det atter en gang duket for Sweden Rock i Sölvesborg i Sverige. Dette er en heavy metal og hard rock-festival, så her er det bare å finne frem gamle, falmete og svarte T-skjorter og headbange sammen med det hardrocka samfunnet. Du kan digge til blant annet artister og band som Kiss, Europe, Status Quo, Accept, UFO, Rick Springfield, Asia, Survivor, Thunder, Devin Townsend Project, Bullet, Stacie Collins, Satan og Doro, bare for å nevne noen. Du kan lese mer om programmet her swedenrock.com

Det er deilig å være norsk i Sverige, er det ikke?

Norwegian Wood går av stabelen som vanlig i hjertet av Oslo, på Frognerbadet!
Norwegian Wood går av stabelen som vanlig i hjertet av Oslo, på Frognerbadet!

Kommersielt på historisk grunn. 7. – 8. juni er det klart for Rjukanfestivalen som arrangeres for 14. året på rad. Rjukan er en liten og sjarmerende by i Telemark som ligger klemt inne i en dal omringet av store fjellområder. Og til denne byen kommer disse Artistene og bandene som skal gjeste årets festival: DumDum Boys, Hellbillies, Turboneger, Vinni, Dolly Dagger, El Cuero, Eva and the Heartmaker, Tommy Tokyo med band og Vishnu. Les mer her!  rjukan-rockfestival.no

På Frognerbadet. 13. – 16. juni arrangeres Norwegian Wood for 22. gang. Festivalen ble arrangert første gang i 1992 på Bærums Verk. Etter to år i Bærum flyttet Norwegian Wood Festivalen til Frognerbadet i Oslo, og har vært der siden. Hundrevis av norske og internasjonale stjerner har besøkt festivalen, sammen med like mange fremadstormende og spennende nye artister.  Her er noen av artistene og bandene som skal spille denne sommeren: Karpe Diem, Nick Cave and the Bad Seeds, Band of Horses, Valentine, Maria Mena, Jonas Alaska og gode gamle Rod Stewart. For å se flere av artistene som kommer, kan du gå inn på www.norwegianwood.no

Festivalen trekker et svært bredt publikum, og du finner folk i alle aldre tett i tett i gressbakken foran scenen. Her er det ingen aldergrense for å slippe inn!

Queentastic presenterer «For fulle mugger» på Skeive dager i Oslo i sommer. (Foto: skeivedager.no)
Queentastic presenterer «For fulle mugger» på Skeive dager i Oslo i sommer. (Foto: skeivedager.no)

På skrå. 21. – 30. juni er det Skeive dager i Oslo. Dette er Norges største festival for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og alle andre folk. . Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

I Pride park på Rådhusplasssen kan du nyte show, konserter, DJs og et yrende folkeliv, og alt dette får du helt gratis. Her kan du lese mer om Skeive dager, skeivedager.no

Til sørlandet! 30. juni – 5.juli kan du nyte god musikk i naturskjønne omgivelser på en øy rett utenfor Arendal. Hovefestivalen står for tur! Her serveres det internasjonale og norske artister, blant annet A$AP Rocky, Alfred Hall, Bullet for My Valentine, Carmen Villain og Ceelo Green.    Ble du nysgjerrig nå, kan du gå inn på denne siden for mer info: .hovefestivalen.no

Fritt og heftig med band som Hellbillies, Kaizers Orchestra,  Jaga Jazzist og mange flere på Kongsberg Jazzfestival i år.
Fritt og heftig med band som Hellbillies, Kaizers Orchestra, Jaga Jazzist og mange flere på Kongsberg Jazzfestival i år.

Jazz as usual. 3. – 6. juli blir det noen innholdsrike og glade jazzdager i Kongsberg. Da står nemlig Kongsberg Jazzfestival på plakaten. Her blir det både fritt og heftig med band som Hellbillies, Kaizers Orchestra,  Jaga Jazzist og mange flere. Her står det mer om band og artister som kommer på festivalen, kongsberg-jazzfestival.no

Byfest i Østfold 3. – 7. juli. Hvert eneste år i begynnelsen av juli braker det løs ved munningen av Norges største elv og da syder hele Fredrikstad av liv i fem hele dager. Glommafestivalen for tur! Festivalen finner sted i Fredrikstad, og dette er en byfest for absolutt alle. Der setter de fokus på det rikholdige kulturlivet som finnes i distriktet. Les mer om festivalen her, glommafestivalen.no

Spellemannspris-vinneren! 13. juli er det klart for Kanonrock i Halden. Haldenungdommen står selv bak arrangementet som går av stabelen den 13. juli i år på festningen. Festivaldagen vil starte rundt klokka 11 og det vil være levende musikk på området fra rundt 13 og mer eller mindre hele dagen frem til klokka 23. Noen av årets artister og band som kommer til denne dagsfestivalen, er Tommy Tokyo, Highfields, Away og Ole Anders. Les mer om arrangementet her, kanonrock.no

Den beste musikken kombineres med fantastisk natur på Trollrock, Beitostølen.
Den beste musikken kombineres med fantastisk natur på Trollrock, Beitostølen.

Urbant på fjellet 25. – 28. juli går Trollrock av stabelen! Dette er en urban friluftsfestival i spektakulære omgivelser på Beitostølen. Den beste musikken kombineres med fantastisk natur, utallige aktivitetsmuligheter, komfortable overnattings muligheter, kulinariske opplevelser og unik atmosfære. Kurt Nilsen, Kaizers Orchestra, Lissie, Turboneger, Bjørn Eidsvåg og Admiral P, gjester blant annet denne festivalen.
Gå inn på nettsiden og les mer om hvilke band og artister som kommer, trollrock.no

Fra jazz til folk rock. 26. – 28. juli er det Kleppanfestivalen i Stokke kommune. Nå er det fjerde året på rad denne idylliske og mystiske festivalen går av stabelen. Kleppanfestivalen er en festival som har roten sin i folk og country, og ut fra låven gjaller både blues, bluegrass, country, folk, New Olreans jazz, Americana, Southern rock, Irsk folk, rockabilly, folkrock, kletsmerbalkan, charleston, soul, aukustik og alternative sjangere. Her er noen av bandene som gjester festivalen: Cacadou, Tommy Tokyo, Corner Boys og Harvey Steel. Går du inn på festivalens hjemmeside, kan du lese mer om de forskjellige bandene som kommer, kleppanfestivalen.com/#

1– 4. august er det Notodden bluesfestival. I år kommer  musikklegenden, Van Morrison.
1– 4. august er det Notodden bluesfestival. I år kommer musikklegenden, Van Morrison.

Blues for alle penga. 1– 4. august er det nok en gang klart for Notodden bluesfestival, sommerens høydepunkt for mange. For i år kommer nemlig den irske musikklegenden, Van Morrison, som er hovedartisten til sommerens festival. Andre artister som gjester festivalen, er blant annet John Mayall, Ida Jenshus, Knut Reiersrud og Angela Brown. Les mer om bluesfestivalen og artister her, bluesfest.no

Helt lokalt og sjarmerende 2. – 3. august, for da er det Fetenfestivalen på Geilo, et tun midt i ingenmannsland på Mofeten Gård. Dette lokalsamfunnet ønsker å tilby et litt annerledes arrangement for folket. Artister og band som gjester denne festivalen, er blant annet Tommy Tokyo, Dråpe, Grævling og James Canty. Ønsker du å lese mer om denne lille og sjarmerende festivalen, kan du gå inn her, fetenfestivalen.no

Storveis festival 6. – 10 august. Da står Øyafestivalen nok en gang på plakaten. I Middelalderparken i Gamle Oslo, finner du en av Norges største festivaler, og blant de største trekkplastrene i år er britpop-heltene i Blur, rapperen Kendrick Lamar og Kraftwerk. Her kan du lese mer om den spennende festivalen, oyafestivalen.no

Folkemusikk i høysetet 8. – 11. august, da er det nok en gang klart for

Telemarkfestivalen, en internasjonal folkemusikkfestival ble arrangert for første gang i 1990.
Telemarkfestivalen, en internasjonal folkemusikkfestival ble arrangert for første gang i 1990.

 Festivalen har norsk folkemusikk som basis, men har også en viss andel utenlandske artister i sitt program. I år kommer blant annet Odd Nordstoga sammen med Ingebjørg Bratland, Väsen og Kardemimmit. Mer om festivalen her,  telemarkfestivalen.no

Innenlands pop og rock. 16. – 17. august er det duket for Kartfestivalen som foregår midt i Telemark. Dette er en kulturfestival med spesiell vekt på pop- og rockemusikk. Her er noen av artistene og bandene som gjester kartfestivalen: Amund Maarud, Honningbarna, Synne Sanden, Byting og Tommy Tokyo.

Festivalen har også sin egen kunstutstilling som det er verdt å ta en tur innom. Dette er en av få festivaler som er basert kun på heløkologisk mat. Synes du dette høres spennende ut, kan du lese mer om festivalen her, kartfestivalen.com

Hvalstrandfestivalen arrangeres for første gang i år med et rikt program og god familieprofil! Noe for alle aldre.
Hvalstrandfestivalen arrangeres for første gang i år med et rikt program og god familieprofil! Noe for alle aldre.

Musikkfestival i Asker 30. -31. august. Da arrangeres Hvalstrandfestivalen for første gang i vakre omgivelser på Hvalstrand bad. Hvalstrandfestivalen skal være en årlig tradisjon med kjente og folkekjære artister på scenen fredag og lørdag kveld, samt et eget familiearrangement kalt ”Strandfesten” som skal foregå lørdag formiddag under festivalen. Stian Blipp, hyllet av mange nordmenn for sin programlederrolle under Idol, skal være med å lage show under ”Strandfesten” på Hvalstrandfestivalen.

Her er noen av artistene og bandene som gjester festivalen: Turboneger, Karpe Diem, Big Bang, Bjørn Eidsvåg og mange flere gode artister som du kan lese om her: hvalstrandfestivalen.no

Det er nok av gode grunner til å være med på denne unike førstegangsfestivalen på Hvalstrand. Bli med og «shake it out!»

Close