Ingeborg Annie Lindahl preger VossaJazz - PLNTY | kulturmagasinet

Ingeborg Annie Lindahl preger VossaJazz

Utstillingen til Harstad-jenta, er en videreføring av masterprosjektet ”The Conservation of Man and Death of the Material Girl.”

Ingeborg Annie Lindahl fullførte sin master i kunst året 2012, ved Kunst-og designhøgskolen i Bergen. Det er sikkert mange der ute som lurer på hennes intensjon med utstillingen.

Plnty_Lindahl_Vossajazz_2013_1– Det er å provosere frem en kritisk posisjon hvor man evner å reflektere over egen eksistens. For vår tankeevne har vel utviklet seg i livskampen for å overleve i den materielle verden. Kanskje er essensen av livet at vi konsumerer, undrer Lindahl.

Videre forteller kunstneren at hun ønsker å formidle estetiske opplevelser og ta opp miljørelaterte spørsmål knyttet til fremtiden. Og også hvordan dominerende ideologer former vår virkelighetsforståelse. Dette er i hovedsak Lindahls innfallsvinkel til tematikken.

Årets festivalkunstner
I tillegg til denne utstillingen, har hun også stått for årets festivalplakat.

Lindahl er opptatt av å provosere frem en refleksjon over konsumet.
Lindahl er opptatt av å provosere frem en refleksjon over konsumet.

Jazzfestivalen arrangeres hvert år rundt påsketider og samarbeider med Voss Kunstlag og Vekselbanken om hvem som skal bli Vossajazz-utstiller.

Lindahl, som fikk æren av å være årets festivalkunstner, har fokus på sammenhengen mellom menneskets forhold til tid, rom og konsum på ulike nivåer.
– Jeg ser nærmere på parallelle endringsprosesser innenfor naturvitenskapen og mennesket som et tidlig stadium av å bli mineral, sier Lindahl.

Etter sin gjesteopptreden i Voss i slutten på april, går turen videre til kystbyen Harstad, som også er byen Lindahl vokste opp i. Galleri Nord-Norge ønsker Lindahl og hennes kunstutstilling velkommen i mai. Det er bare å glede seg, Nord-Norge!

Lindahl ønsker å formidle estetiske opplevelser og ta opp miljørelaterte spørsmål knyttet til fremtiden.
Lindahl ønsker å formidle estetiske opplevelser og ta opp miljørelaterte spørsmål knyttet til fremtiden.

Storfornøyd leder i Voss Kunstlag
De tre samarbeidsaktørene, Vossajazz, Voss Kunstlag og Vekselbanken besøker Kunsthøgskolen om våren for å se masterutstillingene.  De bruker en hel dag på å vurdere arbeidene studentene har utført. De bruker god tid på å bestemme seg. Kriteriene er kvalitet og hvem som egner seg til å bli neste års Vossajazz-utstiller. Lederen i Voss Kunstlag, Laila Rynning Veum, er storfornøyd med samarbeidsprosjektet.

– Dette er et spennende både for oss og kunstneren selv. En ungdommelig vri, som ikke bare ser de veletablerte kunstnerne. Lederen i kunstlaget er ikke med i nemda som bestemmer utstiller, der har de med seg en egen kurator.
– Dette er en flott gevinst for en nyutdannet kunstner, og ikke minst en bra start på en kunstnerkarriere, sier Rynning Veum.

Kunstneren Ingeborg Annie Lindahl stod bak festivalutstillingen på VossaJazz i år.
Kunstneren Ingeborg Annie Lindahl stod bak festivalutstillingen på VossaJazz i år.

Hun forteller videre at utstillingen er helt annerledes i år enn det den var i fjor. Det er viktig å få en helt ny opplevelse ved å gå på utstillingen. I tillegg til å lage Vossajazzplakaten og egen separatutstilling, får også studenten et stipend på 50 000 kroner.
– Vi håper virkelig at dette samarbeidsprosjektet kan fortsette, avslutter lederen i Voss Kunstlag.

[h6]Aktuelt nå: 21. mars til 27.april. Kunstutstilling- Banksmidja, Stallgata 6-8, Voss.[/h6]

Close