Gult betyr lykke - PLNTY | kulturmagasinet

Gult betyr lykke

Gul er en interessant farge med et bredt spekter av forklaringer og symbolikk.

Det er fordi den ligner på gull at den har fått denne rikdomsbeskrivelsen, og det har seg slik at gult representerte den kinesiske keiserfamilien. Vanlige folk kunne derfor ikke bære gule klær, og krydderet gurkemeie brukt i religiøse ritualer for å bringe lykke. Bhuddistiske munker kler seg ofte i gult.

Gult betyr også vent
Gul befinner seg på den motsatte siden av fargesirkelen av lilla. Gul er en primærfarge og har en nanometer bølgelengde på rundt 600. Gul er en varm farge, og den assosieres ofte med sola. Signalgul er en farge som ofte finnes i naturen og mange insekter er tiltrukket av gult. Av og til betyr også gul fare, eller gift. Vi mennesker bruker gult i språket vårt, gjerne som signal, for eksempel i trafikklys. Her betyr fargen «vent» eller «gjør deg klar», slik vi kan tolke det i årstiden, når vinter blir til vår og sommer.

Plnty-Yellow-Easter13

 

Det gule interiøret i kollasjen er hentet fra danske Montana.

  1. Michael Kors Sweet Sleeve iPad trekk, ca kr 400 fra Nordstrom.
  2. Muuto Raw Lounge Chair, ca 8.500 kroner fra Panik Design.
  3. Le Creuset støpejernsgryte kr 1.749 fra Le Creuset.
  4. Nude sko fra Miinto, kr 1.399.
  5. Kitchen Aid kjøkkenmaskin, kr 5.999 fra Velkommen hjem.
  6. Gul skulderveske i lammeskinn fra Hermes kr 5.900.
  7. Whiite Tamaya Dress kr 1.899 fra Boozt.
Close