Tøff og urban Kristine Vikse! - PLNTY | kulturmagasinet

Tøff og urban Kristine Vikse!

Kristine Vikse går vekk fra det mer romantiske, et tema hun har vært inne på tidligere, og gjør seg mer tilgjengelig for et praktisk og mer urbant liv.

Dog har detaljer som fjærpynt, og en dramatisk make-up, slik kolleksjonen ble presentert under visningen, penset oss inn på et tema som handler om den urbane stammen, altså er ikke naturen helt utelukket som inspirasjon i hennes høstkolleksjon 2013. Fjærpryden ble presentert både som detaljer på klærne, som smykker og som print. Så har også kolleksjonen denne gangen fått navnet «Blackbird».

Kristine Vikses kolleksjon presenterte hele spekteret fra strikk til paljetter.
Kristine Vikses kolleksjon presenterte hele spekteret fra strikk til paljetter.

Fra strikk til paljetter
Vikse viser bredde i sesongens kolleksjon. Her finner du alt du trenger for å ha en god hverdag eller bli lekker til festen. Nedtonede strikkeplagg med nordisk inspirasjon i mønster, og paljettdekkede kjoler for blinkende oppmerksomhet, her nektes du ingenting.

Trange bukser fremhever den kvinnelige silhouetten.
Trange bukser fremhever den kvinnelige silhouetten.

Den harde, stammeinspirerte make-up-en understreket den tøffe stilen som er erstattet av det mykere og mer romantiske. Fargene holdes i den nedre delen av fargeskalaen, i sort, og grått, kombinert med bronse, gull og print. Vasket silke gir også kolleksjonen et mer askegrått og lavmælt utseende og lenker klærne til de mer hverdagslige situasjoner, plagg man gjerne kunne tenke seg å ville kle seg på kontoret. Men for all del, det er fortsatt et eksklusivt ferniss over det hele. Tøffe kåper i ull og ermer i skinn understreker det urbane og effektive.

Høstens kolleksjon er tøff, feminin og urban.
Høstens kolleksjon er tøff, feminin og urban.

Feminin silhouette
Vikse har jobbet med å fremheve den feminine silhouetten, og er ikke redd for å presentere trange bukser og tights til korte jakker og topper. Hun går heller ikke av veien for å blande ull og tyll. Splittede lange ermer i bluser er også noe Vikse presenterer i sin kolleksjon, et snev av 40-talls inspirasjon.

Plnty-redaksjonen lot seg fascinere av effekten i «fulgefjær», presentert som drakten til en fugl, lag på lag. Denne teknikken fant vi igjen både som kjole og jakke. Høydepunktet var en paljettkjole i en slags rosa-rød kjole med gigantiske paljetter som reflekterte lyset på en eksepsjonell måte. Den som tåler oppmerksomhet, må bare ha en slik. Vi fant også kjoler som passer til flere anledninger, i gull eller sort og med omvendte mansjetter. Veldig chique. Forøvrig tente vi veldig på det som kanskje var enklest av alt, en kjole i det som lignet et lycra-materiale på avstand, og som ble presentert i petroleumsblå.

En blå overraskelse, også i år.
En blå overraskelse, også i år.

En blå overraskelse
Så muligens er det den blå overraskelsen i kolleksjonen som er Kristine Vikses trumfkort. For under siste OFW, som ble slaktet av Dagbladets Inger Merete Hobbelstad i Kjendis, ble visningene beskrevet som om norske designere leker med papirdukker. Alt var dårlig borsett fra Vikses kongeblå trenchcoat. «Den var overrumplende kul», skriver journalisten.

Lag på lag-teknikk og skinnende paljetter fikk oppmerksomhet.
Lag på lag-teknikk og skinnende paljetter fikk oppmerksomhet.

Det hersker ingen tvil om at Kristine Vikses målsetning om å møte en sterk kvinne på hjemmebane, lykkes. Men ikke bare sterk, også feminin og stilsikker, uredd og sanselig. Visningen på Kunstnernes hus i Oslo bar også preg av de samme adjektivene som nevnt ovenfor.

Vikses første kolleksjon kom ut i 2010, og ble raskt populær hos norske innkjøpere. Hun har lang erfaring fra bransjen før hun etablerte sitt eget design, og har tidligere etablert barnemerket MeMini, før hun besluttet å lage en damekolleksjon.

Close