Kjærlighetsdagen, egg og bacon - PLNTY | kulturmagasinet

Kjærlighetsdagen, egg og bacon

Første bud i kjærlighet er at den ikke kan kjøpes, selv om det er lett å flatteres av dyre gaver. Kanskje er det mye mer viktig å gi din kjære en oppmerksomhet i det små.

For vi vil vel ikke gå i den amerikanske-kjøpefest-fella, den offisielle grunnen til at vi faktisk feirer Valentines her til lands. Ingen vil ta glamorøs kjærlighet vekk fra folk, men det kan være viktig å kjenne etter. Blir du et bedre menneske om du gir dyre gaver, blir du elsket mer tilbake? Poengene i kjærlighetslivet og i forholdet ditt, er muligens nettopp de små ting, som sjarmerer og som er såre enkle å gjennomføre. Alt du trenger er en kniv. Eller en pepperkakeform.

Med fingertuppen og et duggete speil kan du formidle ditt kjærlighetsbudskap
Med fingertuppen og et duggete speil kan du formidle ditt kjærlighetsbudskap. En koselig overaskelse for nestemann på badet.

Strekke seg lenger
Romantiker eller ikke; vi nordmenn, som ofte kan ha en innadvendt natur, har kanskje ikke vondt av å la dagen stå i kjærlighetens tegn, la seg forføre, forføre: bli minnet på at vi kan strekke oss litt lenger for å gjøre hva vi kan for å sette en deilig farge på kjærlighetens dag og den utvalgte.

Bruk pepperkakeformen. Stek egget oppi. *Hjerte*
Bruk pepperkakeformen. Stek egget oppi. *Hjerte*

Kniven brukes strengt tatt ikke, men er et godt redskap å ha når du ikke har noe annet. I våre tilfeller er pepperkakeformer og en skrivefør fingertupp det nærmeste vi kommer en enkel måte å formidle kjærlighetsbudskapet på.

Pepperkakeformer kommer i mange størrelser, og har du en som er litt stor, egner den seg godt til å steke egg i! Legg formen i panna, knus egget i formen og stek. Da får du et hjerteformet egg til Valentinsfrokosten.

Bruk en form eller en kniv, form et hjerte av brødskiven.
Bruk en form eller en kniv, form et hjerte av brødskiven.

Hjertebrødskive
Har du ikke fullt så god tid i morgen tidlig, er hjertebrødet et forslag. Rekker du ikke å skjære ut en flott rose som på bildet, dekk hjertet med jordbærsyltetøy! Eller har du en liten pepperkake-hjerteform, ja da gjør du med agurken som du ser her. Det er ikke mer som skal til for å glede en annen. Har du ikke pepperkakeform, bruk brødkniven.

Den generelle regelen i kjærligheten er at du må gi – ubetinget. Er du sammen med en som gir mye, må du ikke bli en lat mottaker, om det ikke er mulig å vende deg om til å bli en god giver, må du i alle fall bli en aktiv mottaker. Må du kjøpe dyre ting for å holde på kjæresten – ja, da må du kanskje tenke deg om. Kanskje kurtiserer du feil person.
Kurtisen feires på Valentinsdagen, eller Alle hjerters dag, også kalt Kjærlighetsdagen. Fra rundt 1500-tallet er det funnet spor av opphavet til dagens Valentinfeiring. Man mente på den tiden at fuglene fant sin make denne dagen. Vi lever i et moderne samfunn der strukturene endrer seg. Det er ikke slik at alle i dag har en kjæreste. Moralen er derfor at vi også gir en god oppmerksomhet til en venn eller andre vi setter pris på denne dagen.

Med det bak øret, kan du se hen til 14. februar med et visst overblikk. De beste øyeblikkene våre opplever vi som regel når det er tanken bak som gjør oss glade, eller at #denlykkefølelsen oppstår – som oftest helt uventet og det helt gratis! Det sarte og ærlige i en hjemmelaget gave eller oppmerksomhet er det som når dypest i hjerterota.

Happy Valentines!

Les mer om historien bak valentinsdagen her.

En rose som på bildet over får du ved å skjære halvmåneformede skiver av en rund fløteost og rulle de utenpå hverandre. Skjær til slutt en flat bunn på rosen så den står støtt på brødskiven. Har du ekstra god tid kan du lage blader av halve agurkbiter og legge rundt. 

 

Close