Rihannas Kollen - PLNTY | kulturmagasinet

Rihannas Kollen

Nesten tre kvarter for sent entrer Rihanna scenen, og publikum, som tidligere hutret og frøs på toppen av Kollen, får snart varmen tilbake.

Hun åpner showet med megahiten ”Only girl in the world”, til vill jubel fra de nærmere 17.000 fremmøtte. På konsertens tredje låt, ”S&M”, får hun virkelig fart på publikummet. De første radene, som for det meste består av jenter under 20, ser ut til å miste alle hemninger og synger for full hals.

Rhianna vet å jekke sitt publikum. Med spennende klær og engasjement for sine tilhørere ble showet hennes en suksess.

Litt lenger ut i konserten beveger Rihanna, eller RiRi som hun også kalles, seg bort fra sine sedvanlige dancelåter, og inn på mer reggae-inspirerte låter.

Ingen sceneskift
Rihanna er kledd i en gull- og sortmønstrete buksedress med klassisk Dior-print for anledningen, og topper utseendet med en sort caps, spesialsydd skinnjakke og rød BH. Til manges skuffelse beholdt hun alle klærne på hele kvelden, og det ble ingen sceneskift denne gangen.

[blockquote] Det kjente kollenbrølet fikk en helt ny betydning denne kvelden, og Rihanna serverte et forrykende show man sjeldent ser maken til her til lands. Til tross for tjukk tåke og regn ble Rihanna i Kollen en definitiv suksess for alle som tok turen.[/blockquote]
Vill dans på sletta
Showets niende låt, ”Talk that talk”, ble et av kveldens allsang-høydepunkt. Med lasere ut i natten, og et dansecrew som overtar scenen, ligger alt til rette for at kvelden videre kommer til å bli et fyrverkeri. Rihannas mannlige dansere er nå iført haremsbukser med dyreprint mens de slår på gigantiske trommer, og publikum på sletta danser vilt i takt med hele verdens pop-prinsesse.

Kontroll på publikum
Rihanna engasjerer seg i publikum og spør oss om vi har det bra. Hun ber oss synge enda høyere. Publikum svarer, og lydnivået blir jekket ett hakk opp for hver låt som kommer. ”Don’t stop the music” blir siste låt ut før RiRi går av scenen og det er klart for ekstranummer.

Allsangfaktor til tusen
Av i alt tre ekstranummer velger Rihanna å fremføre kanskje hennes største hit noen sinne, ”Umbrella”, som låt nummer to. Det har begynt å regne igjen, og hele Kollen synger om å stå under en paraply med Rihanna. Det er rett og slett en fantastisk opplevelse å få høre en slette full av våte nordmenn synge høyere enn stjernen selv på dette nummeret, men showet er ikke over riktig enda.

Kollen forvandles til nattklubb
Siste låt ut er ”We found love” som gjør Kollen om til en gigantisk nattklubb. Mobilkameraene blinker om kapp med laserne på scenen, og mange hjerter og hjerner går nok litt i stå når Rihanna går ned trappene for å hilse på fansen. Ikke et eneste menneske står stille, og never hytter i takt med musikken.

Close