Magiske Høyem - PLNTY | kulturmagasinet

Magiske Høyem

Som vanlig kjørte Høyem på med mange gode, gamle låter fra tiden med Madrugada, noe han vet publikum satte stor pris på. Låter som ”Majesty”, ”The kids are on high street” og ”Honeybee” er noen av klassikerne fra deres gamle katalog.

Høster stor applaus
Høyem glemte allikevel ikke at han var der som soloartist, og en hel del gode låter fra hans eget repertoar fikk også lov til å trenge seg gjennom Kollentåka. Både ”Prisoner of the road” og ”Moon Landing” høstet stor applaus hos de fremmøtte, og sistnevnte ble også valgt som avslutningslåt.

Dyp røst, dype tekster
På tross av en fantastisk stemme kunne man til tider bli en smule trist av å høre på nordlendingen. Men misforstå rett, man ble trist på en positiv måte, for mange av låtene til Sivert som soloartist, og til nå oppløste Madrugada, har et snev av melankoli i seg. Som med Lars Winnerbäck er det herlig melankoli som får en til å tenke. Kanskje er det Høyems dype røst, eller de like dype tekstene som rører så dypt, og her er vi inne på det som skiller artister fra hverandre, nemlig evnen til å røre opp følelser hos sine tilhørere. Sivert Høyem når helt inn.

Nye og gamle fans
Høyem spilte relativt tidlig på kvelden, og han var også siste artist før hovedattraksjonen Rihanna. Det var nærmest som om Høyem spilte vekk tåken, og publikum begynte å komme i godt humør. Det var tydelig at han hadde mange fans med seg under konserten, men denne kvelden fikk nok også mange nye.

Bildet Øverst: På sedvanlig vis fremførte Høyem låta ”Majesty” alene på scenen, kun akkompagnert av sin kassegitar.

Close