Give me (a) Kiss! - PLNTY | kulturmagasinet

Give me (a) Kiss!

Rockesirkuset Kiss var endelig tilbake i Oslo på Kollenfest i sommer, og halve tribunen var dekket av svartkledde menn i platåsko og med sminke i ansiktet. Rundt 13.000 mennesker hadde møtt opp for å se Paul Stanley & co, og folk fikk det de hadde betalt for.

Allsang under første låt
Showet åpnet med klassikeren ”Detroit rock city”, og allsangen runget allerede høyt over sletta. Fyrverkeriet sprutet, og Kiss-logoen lyste opp. Mange mener Kiss har brukt opp kvoten sin når det kommer til pyroeffektene og rekke-tunge-triksene til Gene Simmons, men liveshowet deres fungerer like bra i dag som det gjorde for 30 år siden.

Pumper ut hits
Kiss pumpet ut hits etter hits og låter som ”Deuce” og ”I love it loud” fikk sin tid på scenen, før allsangen nådde nye høyder da Paul Stanley dro i gang ”Crazy crazy nights” – noe det også ble idet denne låten ble sparket i gang.

Fans i alle aldre
Kiss har holdt på i mange år nå, og det bærer både Gene Simmons og Paul Stanley preg av. Dette så derimot ikke ut til å bry publikum nevneverdig. Stemningen var på topp, og store som små Kiss-fans sang og jublet vilt under hele konserten. Mange steder kunne man se små jenter og gutter på foreldrenes skuldre, med sort og hvit sminke i ansiktet mens de hyttet med nevene og sang ut for full hals. Slik går musikken i arv til neste generasjon.

”We want more”
Siste låt ut i hovedsettet var ”Black Diamond” hvor trommesettet til trommis Eric Singer ble heist opp i taket, mens røyk og flammer sprutet ut i alle retninger. Gene Simmons benyttet hver anledning han fikk til å rekke ut den verdenskjente tunga, mens han nikket i takt med basstrengene på gitaren. Etter ferdig set gikk bandet av scenen, og publikum satte i gang en storstilt aksjon for å få musikkheltene tilbake på scenen. ”We want more”, ropte publikum på sletta.

Røyk og konfetti
Første låt ut som ekstranummer var ”Lick it up”, før deres mest kjente hit noensinne, ”I was made for lovin’ you”, brakte løs. På dette tidspunktet kokte Kollen, og mobilkameraene blinket i takt med lysshowet på scenen. Mot slutten av konserten ble Paul Stanley og Gene Simmons heist opp på hvert sitt podium, mens røyk og konfetti ble blåst ut av fire gigantiske maskiner på hver side av scenen.

Spektrakulære effekter
Kiss i Kollen var en herlig konsertopplevelse, og fylt til randen av spektakulære fyrverkerier og pyroeffekter. I følge ryktene planlegger Stanley og Simmons å finne noen som kan erstatte dem de neste årene slik at Kiss kan leve videre, uten hovedpersonene. Derfor kan dette ha vært et historisk øyeblikk for Kiss sitt norske publikum. Det kan være siste gang vi har sett Stanley og Simmons på scenen som Kiss. Denne konserten vil bli husket i lang tid fremover.

Close