Kiss i Kollen! - PLNTY | kulturmagasinet

Kiss i Kollen!

Utvalget av gamle nostalgikere er på plass blant nye stjerner på musikkhimmelen i Kollen Sommerfestival. Både Kiss og alle hvite bruders drøm, Billy Idol er tilbake for å sende kroppen tilbake til 80-tallet. Idol, som fremsto som en skikkelig bad boy med hvitt bleka hår, rocker ennå. Han kom fra punkbandet Generation X og har befestet sin plass i historien med låter som ”Rebel Yell” og nettopp ”White Wedding”. De går aldri av moten. Kiss er rockebandet som antakelig må gravlegges med sin ikoniske sminke. De byr på en helt eksklusiv opptreden denne gang, den eneste bandet vil gjøre i Skandinavia i 2012. Så har du ennå ikke kjøpt billett, må du skynde deg til dette rå sirkuset. Bandet har vunnet flest gullplater noensinne. Gene Simmons, Paul Stanly, Ace Freshley og Peter Criss er gutta som startet band i New York i 1973 og som vil rocke for deg alias ”The Deamon”, ”Starchild”, ”Spaceman” og ”Catman” med låter som ”I was made for lovin’ you babe” og ”Rock and roll all nite”.

Glasvegas, Noel Ghallagers High Flying Birds, Bjørn Eidsvåg, Sivert Høyem og Marit Larsen kommer.

Spennende miks av artister
Raga kommer til Kollen og legger ut på det som kan være sin siste turne. Magnet, Kelis og Kelly B kommer. Alison Krauss & Union Station Torbonegro og den gamel Oasis-høvdingen Noel Blogger vil være der. Her kan du se den totale oversikten over gjestende artister.

The-Dream slipper album
Snakkisen er blant annet The-Dream, mannen som har skrevet flere låter for store stjerner som Rhianna (”Umbrella”) og Justin Bieber (”Baby”) for ikke å nevne Beyoncés ”All the single ladies”. Han er nå aktuell med albumet Love IV MMXII som slippes nå I sommer.

– Med The-Dream på fredagen har vi et knallsolid R’n’B/hip hop-program, sier bookingansvarlig for Kollen, Pål Jakobsen. – Vi snakker jo her om en mann som har vært med å prege populærmusikken de siste årene så til de grader med låtene han har vært med å skrive og produsere. Så gjenstår det bare å se om han eller Rihanna vil gjeste hverandres opptredener.

LidoLido, 19 år gamle Peder Losnegård og vil spille hiphop og R’nB. Dereamon, Svenska Björnstammen, Vinni og The Little Dragon kommer.
Close