Hva skjer - PLNTY | kulturmagasinet

Hva skjer

Juni 2012. I sommer blomstrer kulturlivet i Norge. Plnty skal så godt det lar seg gjøre forsøke å nevne små og store arrangementer som skal foregå. Send oss gjerne tips på denne lenken, merk den med «hva skjer?»

Norsk Form om design som endrer verden!
Norsk Form er representert på den norske designbiennalen BeyondRisør der tema er om design som endrer verden.

Her skal blant annet Norsk Forms rådgiver Heidi Dolven snakke om design for samfunnsinnovasjon. Dolven har i flere år arbeidet med design i offentlig sektor. Fredag 22. juni  klokken 10.00 skal hun presentere erfaringene fra designeres brukerfokus. Analytiske og kreative evner er nyttige verktøy i samfunnsutviklingen. Hun vil også presentere Norsk Forms satsing på design for samfunnsinnovasjon. Sted: Hødnebø Showroom.

BeyondRisør er en internasjonal designbiennale som arrangeres på Sørlandet hvert år.

Visuelt – studentutstilling verdt å se
Alle vinnerarbeidene i Visueltkonkurransen 2012 stilles ut i Grafills lokaler R21 fra 7. juni. Hvert år konkurrerer grafisk designere, illustratører, animatører, tegneserieskapere og interaktiv designere om hedersplassering i Visueltkonkurransen. Visuelt er deres egen ”hard core” designkonkurranse. Med klare, profesjonelle krav og en 100 prosent designfaglig jury, er det sterk kniving i mange kategorier, og høy prestisje for både nominerte og gullvinnere. Sted: Utstillingen foregår i Grafill sine lokaler i Rosenkrantzgate 21 i Oslo frem til 21. august.

Neue Design Studio var nominert i 2012 til gull for Resolve.

Pushwagner til London
Office for Contemporary art (OCA) melder at Hariton Pushwagner stiller ut i London, i perioden 28. juni – 2. september 2012 på MK Gallery.

Hariton Pushwagner, Almost There, fra A Day in the Life of Family Man, 1980.

Det er verket Soft City, som første gang ble utstilt på biennalen i Berlin 2008, som nå skal vises i London. Ifølge de to kuratorene Anthony Spira and Natalie O’Donnell, er Soft City en politisk satire over kapitalismen og livet i den moderne metropol. Verket ble produsert både i London og Oslo i perioden 1969–76. Kunstneren Terje Brofors alias Hariton Pushwagner fikk sitt gjennombrudd som kunstner i Norge først da han ble hedret for sitt kunstverk i Berlin. I London vil Soft City bli stilt ut sammen med Oblidor, skisseboken som viser prosessen i arbeidet med kunstverket. Utstillingen vil reise videre til Haugar Vestfold Kunstmuseum i Norge, og Museum Boijmans Van Beuningen, i Nederland.

Les også:  Nasjonalmuseet gir oss troen på kunsten igjen
Gregory Crewdson, Untiled (Sunday Roast), ‘Beneath the Roses’, 2005.

Gregory Crewdsons virkeligheter
Utstillingen på Stenersenmuseet er verdt å se for den som tiltrekkes av fotokunst. Verket til Gregory Crewdson består av tre serier, ‘Beneath the Roses’ (2003-2007), ‘Sanctuary series’ (2010) og ‘Fireflies series’ (1996). Verkene i ‘Beneath the Roses’ er iscenesatte tableauer som balanserer mellom det maleriske og det filmiske.

I skarp kontrast står serien ‘Fireflies’, små unnseelige sort-hvite fotografier, hvor Crewdson lar lyset fra ildfluers parringsdans tegne et nesten håndgripelig bilde av det samme ensomme fortrengte begjær. Sted: Stenersenmuseet, Munkedamsveien 15.

Ai Weiwei på Kistefosmuseet
For sesongen 2012 viser Kistefos-Museet separatutstilling med den anerkjente kinesiske samtidskunstneren Ai Weiwei (f.1957-). Utstillingen representerer den første omfattende foto- og videoutstillingen av denne kunstneren noen sinne. Utstillingen konsentrerer seg om Ai Weiweis mangfoldighet som fotograf og viser hundrevis av bloggfotografier, mobilfotografier og andre snapshots fra 1980-tallet og frem til i dag. Utstillingen er kuratert av Urs Stahel og produsert i samarbeid med Fotomuseum Winterthur og Jeu de Paume. Utstillingen har startet og varer frem til 7. oktober. Sted: Samsmoveien 41, N-3520 Jevnaker.

Foto-av-Ai-Wei-stiller-ut-på-Kistefosmuseet-20121
Foto: Ai Weiwei. Ai Weiwei (f.1957) er sønn av dikteren Ai Qing. Studerte ved filmhøyskolen i Beijing, bidro til å danne kunstnerkollektivet Stars var i 1978, som avviste sosialrealismen og gikk inn for individualisme og eksperimentering i kunsten

 

Close