Film - hva skjer i juni? - PLNTY | kulturmagasinet

Film – hva skjer i juni?

Eplekrig på Cinemateket
Eplekrigen er en film som får gode kritikker, og som beskrives som å være både å ha klare miljøbudskap like mye som den er en humoristisk betraktning av Skåne-idyllen Ânglamark, der noen forsøker å gjøre stedet til en turistattraksjon. Befolkningen setter seg på bakbena. En film man absolutt må se, mener Cinemateket. Regi: Tage Danielsson. Vises onsdag 20. juni kl. 18.30, torsdag 21 juni kl. 19.00 og fredag 22. juni kl 18.30. Finn ut mer på Filmens hus, Cinemateket.

Filmen «Eplekrigen» får gode kritkker blant annet for sitt miljøengasjement.

 

Et artig gjensyn med disse unge damene, Thora Birch og Scarlett Johansson på Cinemateket i juni.

Spøkelsesverden fra 2001
Også Ghost World er anbefalt kinogjengeri denne måneden. Tittelen er basert på tegneserien med samme navn. Filmen følger venninnene Enid (Thora Birch) og Rebecca (Scarlett Johansson) gjennom sommeren etter ungdomsskolen er over. De synes verden er vanskelig å forstå, og mennesker irriterende og uforståelige. Det er Enid og Rebeccas sarkastiske syn på omverden som hever denne filmen fra å bli en tradisjonell amerkiansk high school film. Regi: Terry Zwigoff. Vises Cinemateket: søndag 24. juni klokken 16.00. Finn ut mer på Filmens hus, Cinemateket.

Mye ondskap og herskelyst i det episke action-eventyret om Snøhvit.

Snøhvit og jegeren landet rundt
Dette er et episk action-eventyr der Snøhvit (Kristen Stewart) er den eneste personen i landet som er vakrere enn den onde dronningen (Oscar-vinneren Charlize Theron). Dronningen ønsker å kvitte seg med konkurransen. En jeger blir befalt av den onde dronningen å ta Snøhvit med ut i skogen for å drepe henne, men han bestemmer seg for å la henne leve. Sammen slår de tilbake mot den onde tyrannen.

Snøhvit blir trent i krigens alle kunster av jegeren (Chris Hemsworth), den samme som fikk i oppdrag å ta livet av henne. Sam Claflin, blant annet kjent fra Pirates of the Caribbean, spiller prinsen som i lang tid har vært betatt av Snøhvits skjønnhet og styrke. Regi: Rupert Sanders. Spilles i sommer. Sted: sjekk www.filmweb.no

Sommerens store fares? Tina & Bettina hersker på Oslos vestkant og i alle fall på Smestad skole!

Tina & Bettina – The Movie
Dette kan bli sommerens farse på kinolerretet. Tina & Bettina er to vestkantjenter som blogger og fester og er kjent for å formulere seg ganske grovt i Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesens skikkelser. Synnøve Risnes er ny elev på Smestad skole på Oslo vest. Hun vandrer inn på ungdomsskolen og finner seg godt til rette – men hun har ikke spurt om å få lov til å bli populær av våre kjente venninner fra “Torsdag kveld i Nydalen”, Tina og Bettina. Snart blir Synnøve den mest populære jenta på hele skolen. Livet på Smestad skole må stå sin prøve når så den nye jenta planlegger fest samme dag som Tina og Bettina har sin årlige Halloweenparty, De aller fleste regler kastes til side og vennskap settes på prøve. Regi: Simen Alsvik. Spilles i sommer. Sted: sjekk www.filmweb.no

Margin Call, triller fra 2011
Margin Call utspiller seg i starten av den globale finanskrisen 2008 i løpet av ett risikofylt døgn. Finansanalytikeren Peter Sullivan (Zachary Quinto) får tak i informasjon som peker mot at foretaket risikerer å gå overende. Dette blir starten på en berg-og-dalbane, en ferd med raske finansielle og moralske beslutninger som fører til at alle involverte snart står på randen av en katastrofe. Med blant annet Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Mary Mc Donald og Demi Moore. Regi: J. C. Chandor.

Filmen kan leies på www.comoyo.com[

Baader. Drama fra 2002. Historien om den tyske terroristgruppen Baader-Meinhof. Andreas Baader er en idealistisk ung man som sammen med den intellektuelle journalisten Ulrike Meinhof styrer en liten gruppe inn i mer og mer ekstreme og voldelige handlinger i sin kamp mot det Andreas anser for å være en ødeleggende imperialisme. Filmen er basert på den sanne historien om terroristgruppen, Røde armé-fraksjon, også kjent som Baader-Meinhof-ligaen. Mot dem står politimannen Kurt Krone (Ludger Blanke) som kan sympatisere med deres mål men som ikke kan skrive under på deres metoder. Med Frank Giering, Birge Schade og Can Taylanlar. Regi: Christopher Roth. Må ikke forveksles med The Baader Meinhof Complex fra 2008.

Filmen kan leies på www.lovefilm.no

Regissør Christopher Roth sin skildring av terroristgruppen Baader-Meinhof som drev på 70-tallet.

 

Close