Retro form forblir moderne - PLNTY | kulturmagasinet

Retro form forblir moderne

Stolen CH33 ble ikke lenger produsert etter 1967, og har siden vært et yndet auksjonsobjekt. Nå er den imidlertid tilbake på markedet.

Produsenten, Carl Hansen & Søn, har valgt å bidra med noen endringer i den nye produksjonen av stolen, nemlig fargepalletten i hvit, grå, lys blå, oransje og sort. Ellers er stolens design nøyaktig det samme som tidligere.

Stol av Carl Hansen og Holmegaard Futur skål og glass.

Den danske designeren Hans Jørgen Wegner er mest kjent for sine stoler. Wegner bidro inntil sin død i 2007 internasjonalt med sine linjer, og ett av hans design er i dag representert på Centre Pompidou  i Paris.

Det organiske designet minner oss om det enkle liv og tilfører interiøret varme og sanselighet. Stolen kommer med og uten polstring i setet, i stoff eller skinn. Stolen kommer i materialer som bøk og eik samt i kombinasjoner av dette i enten såpe-, oljebehandlet eller lakkert overflate. Prisen er om lag 3.500 kroner.

 

Elegant glass-serie i myke farger
Det er over ti år siden glasskunstneren Peter Svarrer tegnet glasskolleksjonen Future for Holmegaard.

Likevel har han skapt evigvarende former og et design som man nettopp oppfatter som universelt. Glasskunstneren har skapt et feminint formspråk som også er blitt til vaser, skåler og karafler. Denne våren byr Holmegaard på drikkeglass med prosjonsskåler.

De nye fargene går i pastell for våren 2012, slike som rosa, spring, aquamarin og blå. Drikkeglass og skåler selges i sett på to og to. Glass (25 cl) 2-pack i fargene rosa eller spring koster 249 kroner. Skålene måler 13 centimeter i diameter og prisen er den samme.

Close